Mercedes-Benz 190: achterruit vervangen help

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: m102

graag jullie advies,

ik heb van een donor auto een achterruit liggen met rubber.
nu zit er in het rubber allemaal klei dat niet hard word.
Nou is mijn vraag als ik de achterruit met de rubber weer monteer en alle (soort van) klei eruit heb gekrabt,
kan ik dan ook de ruit monteren zonder die klei, met eventueel ruitenkit tussen de rubber en de sponning?

Ook graag tips hoe je de ruit er weer in drukt met een touw, voor mij alweer een tijdje geleden.

voland11843

Geplaatst door voland11843 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

je maakt de oude rubber zo schoon mogelijk,je spuit er ruitenkit in en steek je ruit erin ,dan leg je je ruit ondersteboven op een handdoek en pak je een touw,dun nylon is het beste dat schuift goed die trek je aan de buitenkant helemaal rond in het rubber dan leg je je ruit tegen de plaats waar hij moet komen te liggen en drukt een 2e persoon lichtjes tegen de ruit en de andere persoon begint aan een kant van het touwtje te trekken in de auto,totdat je helemaal de ruit op de plek hebt gedrukt en getrokken,dan pak je weer kit en doe je aan de buitenkant onder de rubberen rand wat kit spuiten rondom dan wat lichtjes op de rubber drukken en overtollige kit verwijderen,ik moet zeggen ik heb genoeg ruiten vervangen zonder kit maar wel met bijna nieuwe of schone rubbers

voland11843 (0), 13 jaar geleden

ik heb ruitenkit tussen de ruit en het rubber gedaan, heb er spijt van. alles zat eronder en kon het niet meer schoonkrijgen, behalve de ruit. De oude rubber heb ik maar aan de kant gegooid met lijmresten.Gelukkig heb ik nog een sierlijst liggen, kost me wel een rubber en een week lang zwarte vingers. Ik denk dat ik geen ruitenkit meer gebruik, als ik een nieuw rubber heb. In de sponning van de caroserie zelf lijkt me ook niet zo'n goed idee, aangezien veel mensen aan raden, zeep te gebruiken.
ik zal proberen of het met het touw gaat lukken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.