Mercedes-Benz M-Klasse: achterveren vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 163 pk

Heeft iemand ervaring met het vervangen van de achterveer van een W163 (ml 270 cdi) uit 2003.
Er is mij verteld dat dit alleen mogelijk is door de volledige veerpoot incl.schokbreker uit te bouwen en dat de veer onder zo een hoge spanning staat dat dit alleen via de fabriek uit elkaar genomen kan worden en weer opnieuw gemonteerd kan worden.
Ik hoop dat er een andere oplossing is, want dit wordt natuurlijk een dure en langdurige grap voor een mijn inziens betrekkelijk klein probleem; een gebroken veer.

frans2257

Geplaatst door frans2257 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 9 jaar geleden

1

frans2257 (0), 9 jaar geleden

Hallo Hendrik, ik zou uiteraard beide kanten vervangen, maar de veren zijn prima los te bestellen, bij diverse online auto-onderdelen sites.
Maar het is toch vreemd dat deze dan niet los te vervangen zouden zijn. Eén veerwinding gebroken en dan direct 2 complete veerpoten moeten vervangen.
Is daar echt geen andere (goedkopere) oplossing voor?

Hendrik4290 (0) PRO, 9 jaar geleden

Als je de veer los kan krijgen zal ze met een veerspanner ook wel te vervangen zijn.
Bij een auto van 2003 riskeer je wel dat de auto scheef komt te staan als je er maar 1 vervangt omdat een veer altijd wat korter wordt met de jaren.

frans2257 (0), 9 jaar geleden

Ik denk dat we een poging wagen en uiteraard vervang ik dan beide kanten. Het gaat er hoofdzakelijk om dat de schokbrekers ook vervangen zouden moeten worden terwijl deze nog goed zijn.

Hendrik4290 (0) PRO, 9 jaar geleden

Als die dempers ook 12 jaar oud zijn kunnen ze ook versleten zijn, maar dat kan gecontroleerd worden.

frans2257 (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie en we gaan kijken waar het schip strandt. (of niet strandt natuurlijk)

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

met een Professionele veerspanner zijn ze op een 1/2 u vervangen ,als ze al van onder de wagen zijn gedemonteerd daar dit meer tijd vraagt als de veren verwisselen
suc6

frans2257 (0), 9 jaar geleden

Willy, ook bedankt voor de reactie.
We gaan er mee aan de slag

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.