Mercedes-Benz A-Klasse: Advies: bijgeluid versnellingbak tijdens rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: A170 1.7 CDI

Goedemiddag,

Ik heb hier een mercedes A klasse staan van 2001. Tijdens het rijden is er een schapend geluid hoorbaar vanaf de versnellingsbak, als de koppeling ingetrapt wordt is het geluid weg. Zat zelf te denken aan de baklagers die aan zijn einde zijn? Er is 2 jaar geleden al een andere gereviseerde bak gemonteerd, omdat het zelde probleem zicht voordeed. Olie is nu afgetapt en er zat slijpsel in. Nu is me vraag is het bekend dat deze bakken zwak zijn, omdat dit al de 2e is? En is er een aanpassing voor om alleen de lagers te vervangen, of weer gelijk een gereviseerde/nieuwe bak monteren, omdat er misschien meer onderdelen aan slijtage zijn onder heven? Ik hoor het graag van de Benz specialist.

Groet,

Bas.

Bas_petiet

Geplaatst door Bas_petiet (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het principe reviseren is op meerdere manieren te interpreteren. Alleen lagers doen zonder nauwkeurig uit te shimmen is lekker snel en goedkoper.
De bakolie is verder wel schoon? ik bedoel geen water erbij gekomen? De ontluchting zou wel eens water kunnen happen.
Doet mij denken aan de Ford Scorpio achterassen die altijd water opzogen.
Ik ben geen Benz specialist maar wil je graag helpen.

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Was geen vocht/water aanwezig in de olie. Alleen me vraag is, of het meer voorkomt dat deze bakken kapot draaien, en wat hiervan de oorzaak is en hiervoor ook een oplossing is.

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Niemand die bekent is met dit probleem?

conan (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,

Bij een bepaalde serie zijn de bakken gewoon zwak,
maar weet niet vanaf welk jaar. Mischien iemand anders hier beter van
op de hoogte?

Groet Conan

ToniMB (0) PRO, 13 jaar geleden

Baklagers willen wel eens stuk gaan inderdaad, zijn gewoon los te vervangen, is op zich prima te doen maar alles bij elkaar ben je wel anderhalve dag bezig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.