Mercedes-Benz E-Klasse: Airbag ecu

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: E220

Geachte techneuten,

Sinds een aantal maanden is er een foutmelding van de SRS op de instrumentenpaneel. Na het laten uitlezen zei men in de garage (mercedes dealer) dat de kinderzitherkenning (stoelmat) vervangen moest worden.
Bij de sloop een andere gehaald en vervangen. Maar de fout was nog niet weg. Hierop zijn we terug naar de garage gereden en daar hebben ze eerst gezegd dat ze niet in de airbag systeem konden om de fout te wissen en na een tweede opinie van de andere technieker zeiden ze dat de stuurdoos (ECU) vervangen moest worden.

Is de ECU te vervangen met een tweedehands en moet deze nadien gecodeerd worden op de wagen zelf?Met vriendelijke groeten,
Groetjes,
Erdar,

erdar

Geplaatst door erdar , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

Hans4040 PRO, 7 jaar geleden

Als de storing van het matje komt, is het matje defect...zeker met een exemplaar van de sloop.
Er is niets aan te zien of door te meten.
Beter is een nieuwe plaatsen en de foutmelding daarna laten wissen.
De ECU gaat daar niet kapot van, maar moet met Stardiagnose ge-reset worden.

mvg.
Hans

erdar, 7 jaar geleden

Beste,

Vorige week is de wagen bij iemand geweest die auto-elektronica doet. Hij zou de programma van de airbag terug ingeladen hebben.
Sinds paar weken komt de foutmelding er niet meer op.


Groetjes,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.