Mercedes-Benz 200: airco

Bouwjaar: 1980, Brandstof: LPG, Motorcode: 1995cc

airco doet het niet meer kan men hem vullen ? ik heb gehoord dat men er geen oud gas meer in mag doen.

en wat dan te doen? wie geeft mij een goede tip.

gr.martien

Geplaatst door

mhurk (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Je kunt het eerst kontroleren op lekkage,het systeem of onder bij de pomp. Anders zou ik gewoon naar een goede airco bedrijf gaan om de boel te schecken en eventueel te vullen,en nieuwe filter er op.Gr Henk.

mobiel 0

17 jaar

Je kunt het systeem zelf testen door er gewoon lucht op te zetten bij de pomp, dat is namelijk een gewoon ventiel wat ook op (auto) banden zit. Je moet de bovenste hebben van de twee. Je kunt het ook laten doen. Inderdaad mogen ze niet meer vullen met oud gas (R12), ze vullen nu met 134A volgens mij. Het bedrijf waar je hem laat vullen zet er gewoon een verloopnippel op. Die hebben ze normaal gesproken op voorraad ligen.

RoelV 0
badge

17 jaar

Nou das lekker slim! Lucht in je ac systeem pompen....als ergens veel vocht in zit dan is het wel gecomprimeerde lucht uit een compressor. En laat vocht nou net het laatste zijn wat je in een airco moet hebben.
Beste is gewoon even naar een airco station toe, die weet er prima raad mee!

Sytze

sytze 0
badge

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.