Mercedes-Benz C-Klasse: Airco koelt maar aan één kant

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: C 200 kompressor

Ik heb een gescheiden koelsysteem (gescheiden temperatuurregeling) en helaas koelt er op dit moment maar één kant. Er zijn geen foutmeldingen op het display.
wie heeft de goude tip?

Groet,

Ron

jazzie

Geplaatst door jazzie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

gescheiden koelsyteem ( nooit van gehoord dat mercedes dat had ) wel links en rechts regelen tot de gemiddelijke temperatuur --maar wel voor en achter airco of wel begrijp of lees ik het verkeert

jazzie (0), 14 jaar geleden

Ik leg het wat ongelukkig uit, maar goed linker koelt niet en de rechter wel en jij als proffesional heeft na mijn idee de oplossing.

groet,

Ron

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

Duoventiel (electrische waterkraan ) onder afdekkingplaat ruitenwissers vervangen
geeft geen fout melding op display is normaal

jazzie (0), 14 jaar geleden

Willy, bedankt voor deze bruikbare informatie. Is het dan ook normaal dat dit een sissend geluid veroorzaakt vanuit het ventilatie rooster.

Groet,

Ron

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

daar kan ik niet zo op antwoorden -- maar kunt u door de instelling van de kleppen voor de voorraam en voeten links en rechts (boven en onder dus ) zowel links als rechts voelen of er evenveel luchtstroming krijgt met de ventilator op anders moet u eerst laten uitlezen met de stardiagnose of de data waarde van de stelmotors der kleppen links en rechts het zelfde zijn en of er geen foutcode's aktuweel zijn opgeslagen

jazzie (0), 14 jaar geleden

Ik ga in de loop van volgende week maar even een afspraak maken bij de dealer,wordt vevolgd.
Bedankt vvor je info.

Groet,

Ron

jazzie (0), 14 jaar geleden

Hallo Willy,

Ik ben vandaag bij de airco specialist geweest en na controle bleek er te weinig vloeistof in het systeem aanwezig te zijn, ongeveer 300 gram i.p.v 750 gram.
Er blijkt achteraf nog nooit een check te zijn geweest op het onderhoud. Mijn vraag was waarom maar één kant koelde, het antwoordt was omdat er te weinig vloeistof aanwezig is om dit het in het gehele syteem rond te pompen. Mijn volgende vraag was, hoe het komt dat er dan nog maar zo weinig in zat. de specialist vertelde mij dat je ongeveer 10% vloeistof kwijt raakt per jaar.
Maar goed... het is weer lekker koel er kwam 8 graden uit de ventilatie roosters.
In ieder geval bedankt voor jou inbreng hier in.

Met vriendelijke groet,

Ron

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

ook weer klaar...
bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.