Mercedes-Benz C-Klasse: Alarm C180 geeft extra lange piep terwijl deuren goed dicht zitt

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Gisteren heb ik mijn C180 van 1995 verkocht en een C180 van 1997 aangeschaft en het volgende valt mij op. Als ik de auto vergrendel en dus ook op alarm zet, piept de auto 2 keer zoals het hoort maar direct na de 2e piep piept hij vervolgens ook nog lang er achteraan.

Dit kende ik van mijn vorige C180 alleen als één van de deuren of kofferbak of motorkap niet goed dichtzaten. Dat is bij deze wel het geval, mijn eerste denkwijze was dat 1 van de deurcontacten dan niet goed zou zijn maar binnenverlichting gaat bij alle portieren kofferdeksel gewoon aan en uit als deze worden geopend of gesloten. hieruit concludeer ik dat de contacten goed zijn.

Lampje van het alarm gaat ook gewoon zoals het hoort eerst branden en na verloop van tijd knipperen.

Kan het zijn dat dit zo hoort omdat dit alarm wellicht anders is afgesteld door de dealer op wens van de klant? In het boekje van het alarm heb ik hierover niets kunnen vinden.

Graag uw hulp.

Aristoteles

Geplaatst door Aristoteles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

erka (0) PRO, 13 jaar geleden

schakeld de startblokkering niet in, bij de 2de serie piepjes ??
als ik de mijne niet op alarm zet piept het ook na een tijdje dan schakeld de startblokkering in.

Aristoteles (0), 13 jaar geleden

Het is niet echt een 2e serie piepjes, nee, direct na het 2 x piepen bij vergrendelen hoor je een lange piep er achteraan. Dit gebeurde bij mijn vorige auto alleen als er een deur niet goed dichtzat.

Ben er nog niet uit wat het is.

cor9 (0) PRO, 13 jaar geleden

bij dealer met programmeertoestel de instellingen laten nazien en terug instellen volgens u wens -- dit toestel geeft tevens de dader op die een fout veroorzaakt . is zonder niet op te lossen
suc6
ps- toch zelfde alarm als u vorige!!!

Aristoteles (0), 13 jaar geleden

Ondertussen is het probleem opgelost. De dader was de schakelaar van de motorkap. Deze had ik niet kunnen controleren omdat hier geen verlichting op aangesloten is. In ieder geval een ieder bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.