Mercedes-Benz C-Klasse: Gaat niet voluit op lpi

Bouwjaar: 1996, Motorcode: C180 combi

Nog een probleempje is dat deze wagen mij de indruk geeft wat te haperen tijdens optrekken,niet echt voluit optrekt.Eenmaal ik ongeveer 70 km/uur haal is er geen enkel probleem meer en rijdt hij weer vlotjes.Op benzine geen probleem enkel op Lpg.
Er steekt een BRC gasinstallatie in en heeft nu 190.000 km.Waarvan een 100.000 op gas dacht ik.
Ook als ik wil vertrekken uit stilstand zakt het toerental tot afslaan toe daarvoor vertrek ik dus door hem ff op toeren te houden en dan pas vertrekken.
Heb deze wagen zo gekocht met gasinstallatie in en al een 5000 km mee gereden.

coupéétje

Geplaatst door coupéétje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Klinkt als een verkeerd (te arm) mengsel op gas. Dat kan leiden tot behoorlijk dure gevolgschades zoals verbrande kleppen.
Gas-installatie na laten kijken door een lpg-specialist.

wizze (0), 13 jaar geleden

mijn c180 automaat bj'2000 had ook dit probleem; stationair toerental die zakte en motor net niet uitviel, en sputteren bij aanzet of versnellen.
laten controleren bij lpg specialist en die heeft de 2 bobijnen vervangen en speciale bougies voor lpg gestoken.(de vonk ging over ipv door de bougies, kan je zien aan zwarte streepjes op de bougies)
probleem opgelost nu.
misschien kan dit je helpen...

coupéétje (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reacties Oldford en wizze,ga hem binnenkort maar eens binnen doen bij de lpg specialist.
Hou jullie op de hoogte!

Thanx en groetjes,chris.

coupéétje (0), 13 jaar geleden

Probleem is nog niet opgelost,maar ik heb ermee leren leven ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.