Mercedes-Benz C-Klasse: automaatbak slipt?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 cdi

Hoi heb sinds gisteren een c220 cdi automaat maar nadat ik vandaag een flink stuk heb gereden is mij opgevallen dat vanaf de 3e versnelling net voor het opschakelden de bak een beetje slipt.

is rond de 3000 toeren net voordat de automaat wil overschakelen schiet het toerental een 500 tot 1000 toeren omhoog voordat deze overschakelt. en ik rook ook een soort koppelingsplaat geurtje maar weet dat een automaatbak geen koppeling heeft maar er is dus wel iets anders dat dan gaat stinken.

wie weet wat dit probleem zou kunnen zijn en hoe het eventueel op te lossen is? of zit er een revisie aan te komen? auto heeft 230d km gelopen nu dus voor een mercedes lijkt me dit niet veel. vorige eigenaar was 60 jaar en gebruikte de auto alleen binnendoor dus is bijna nooit hoge snelheden mee gereden.

gr
Angelo

Angelo_27

Geplaatst door Angelo_27 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

Angelo,ik zou eens naar nico van oosterhout gaan bij jullie op t dorp... die kan misschien verschillende sensoren/waardes uitlezen....

Angelo_27 (0), 13 jaar geleden

ja dat is een volgende optie als ik hier niet veel slimmer word. nico is namelijk niet de goedkoopste haha

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

das waar,maar weet wel verschrikkelijk veel van mercedes...

Angelo_27 (0), 13 jaar geleden

ja daar heeft de vorige eigenaar deze auto ook gekocht. wacht nog even wat reacties af van hier en dan zal ik morgen eind vd dag eens langs nico rijden

dockedmarc1 (0), 13 jaar geleden

ik zou beginnen met een bak verversing, dit moet ongeveer om de 60 tot 80.000 km of 4-6 jaar.
op tijd je bak verversen voorkomt een hoop problemen.

Angelo_27 (0), 12 jaar geleden

bak is gereviseerd. kosten 1700 euro. nu 100% in orde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.