Mercedes-Benz Vito 108: alarm-startonderbreker

Bouwjaar: 1997

Herkend iemand dit probleem? Als gevolg van een hele nacht brandend lampje in laadruimte,was de accu bijna leeg.Bij het starten leek het wel kermis,relais die tekeer gingen en tot overmaat van ramp bleef het alarm maar doorloeien.Met het losmaken van de accupool stopte alles.Nu is alles weer in orde,maar nu werkt het alarm en de startonderbreker niet meer.Zekeringen zijn heel.Ik hoop op jullie reactie,vast bedankt. Peppino.

peppino

Geplaatst door peppino (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Biker1272 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb je enig idee wat er voor een Alarm op zit? (merk en type)
Is het met afstandbediening of met een toetsenbordje??
Ik hoor wel Ab

peppino (0), 19 jaar geleden

Beste Ab.Ik vermoed dat alarm van Merc.is.Afatandbediening aan sleutelbos,zwart blokje van 2x3 en darop een groen en een rood toetsje.Bij ingeschakelde startonderbreker knippert rood lampje op dashboard,nu dus niet meer.Misschien kan je hier iets uit disteleren,ik hoor wel wwer

Biker1272 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk niet dat het van Mercedes is, maar goed dat maakt ook niet zo veel uit.
Kan het niet zijn dat je verkeerd om heb hulpgestart? Ik bedoel perongeluk de plus op de min en de min op de plus!!!
Ik zou anders denken dat er een zekering stuk moet zijn, heb je de zekeringen van het Alarm wel gevonden? Kunnen rechts bij de bijrijder tegen het schutbord aan zitten, mogelijk ook nog onder de bestuurders stoel en anders vlak bij de electronica van het Alarm.
Weet je waar deze stuurkast van het Alarm zit?
Vaak wordt deze achter de tellerklok gemonteerd.
Suc6 Ab

peppino (0), 19 jaar geleden

Ab.De zekeringen onder de stuurstoel zijn heel,geen twijvel.Ik denk inderdaad dat de stuurkast bij de teller zit.Voorheen was het zo,wanneer de startonderbreker,doormiddel van afstandbed.werd uitgeschakeld op die plaats een relais klikte.
Alleen hoe kom je daar bij? Domweg alles slopen of is er een truc voor.Laat me nog ff weten.Groeten

Biker1272 (0) PRO, 19 jaar geleden

De teller kun je er uit halen door de twee schroefjes los te draaien (links en rechts boven aan de teller) soms zit er nog een dopje op. Als je de schroefje los hebt kun je de teller aan de bovenkant naar je toe trekken, soms klemt dit een beetje. Om beschadeging te voorkomen, kun je ook het defrosterrooster links naast het stuur eruit wippen en met de hand aan de achterkant de teller er uit drukken (het rooster aan de onderkant naar voren wippen)
Suc6 Ab

peppino (0), 19 jaar geleden

AB,je hebt me geweldig geholpen.Het probleem is opgelost,alles werkt weer.Inderdaad een van de drie zekeringen kapot, de 5 amp.
Het type was:EAGLE ca14r.Nog maals dank en tot wederhoren.

peppino (0), 19 jaar geleden

PROBLEEM OPGELOST zie bericht 09-08-2004

Biker1272 (0) PRO, 19 jaar geleden

Perfect, daar doen we het voor!
Geen dank Groeten Ab

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.