Mercedes-Benz 108 CDI: remdruk zakt weg

Bouwjaar: 1999

Ik heb ook al vernomen dat bij wegvallen van remdruk, de ABS pomp defect kan zijn. Eerst wil ik graag eens goed ontluchten (hebben nl hoofdremcilinder vernieuwd) en als dan nog problemen zijn de ABS pomp maar vernieuwen. Maar om goed te ontluchten moet de ABS pomp aangestuurd worden.

Wij zijn in het bezit van Snap-On diagnose tool en van Autodiagnos apparatuur. Snap-On heb ik Mercedes in zitten, maar kan de pomp niet aansturen en Autodiagnos heb ik de Mercedes module niet van aangeschaft, omdat deze al in Snap-On zat.

Is er een andere truck of diagnosse tool waarbij ik de ABs pomp kan aansturen t.b.v. ontluchten remsysteem ????

Anders moet ik Autodiagnos maar bellen om mudele te activeren !!!

Marc6926

Geplaatst door Marc6926 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Biker1272 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet alleen dat het kan als je de pomp aanstuurd via een diagnoze kast, omzeilen hiervan kan volgens mij niet.
Het is wel een bekend probleem bij de Vito de ABS pomp hoor, maar er zijn een aantal dingen die je eerst moet controleren.
-1 Remmen voor en achter gangbaar maken, en dan ook de geleiders van de klauw (alles demonteren en roest weg vijlen)
-2 Zeker weten dat er geen lucht in het remsysteem zit. (ontluchten via aansturing van ABS pomp en dan diagonaal ontluchten, geeft het programma aan)Bij ons in de werkplaats gaat dan een 2e monteur ook tijdens het onluchtings proces mee trappen op het pendaal.
Na deze controle cq reparatie, proefrit maken! ga dan als je een stukje hebt gereden stil staan met de voet op de rem (alleen niet met TWEE voeten maar net als je voor de stoplichten staat) Zakt het pendaal dan langzaam weg, helaas is dan de ABS pomp defect LET OP er zijn verschillende type pompen.
Als b.v. na even gereden te hebben (zonder te remmen (snelweg)) ALLEEN de eerste keer remmen, het pendaal diep, dan zitten de remklauwen en/of geleiders vast.
Suc6 Ab

Biker1272 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is dit probleem al opgelost?
Meld dit dan even aub, anderen kunnen hiervan leren en ik hoef niet steeds te kijken of er nog vragen zijn.
B.v.d. Ab

Marc6926 (0) PRO, 19 jaar geleden

We hebben de Vito bus eerst zelf nog eens goed ontlucht met het apparaat, en was toen al beter. Ook nog effe bij Mercedes het ontluchtingsprogramma laten doorlopen. Lijkt nu goed te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.