Mercedes-Benz S-Klasse: als een auto 6 jaar heeft stilgestaan waar moet ik op letten

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: v8 3.8L

hallo allemaal ik heb een vraag wat ik allemaal moet doen.
ik heb een mercedes 380 sec gekocht.
die heeft 6 jaar stil gestaan hebben jullie nog adviezen wat ik het beste kan doen en wat ik zeker moet doen
alvast bedankt allemaal.
harmen

sec380

Geplaatst door sec380 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

classicman (0), 17 jaar geleden

Vooral de rubberen delen checken cq vervangen,zoals de hardy-schijf(en),draagarmrubbers,motorsteunen etc.etc,kunnen nog wel eens uitgedroogd zijn.

Michiel2506 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zou ook even de benzinetank leegmaken en het brandstoffilter vervangen, en daarna weer vullen met nieuwe benzine. Ook even olie + oliefilter vervangen. Remmen gangbaar maken. Remvloeistof evt. vervangen als deze donker is.
En de banden bekijken op droogtescheuren, kunnen anders zo klappen.
mvg Michiel

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

Denk erom dat je de motor goed bekijkt voordat je deze aanslaat, olie eruit desnoods spoelen, deze motoren hebben zeer snel last van uitgelopen drijfstanglagers, dus niet zomaar aanslaan en de weg op met dat ding denk erom, eerst checken of de motor soepel rondgaat met de hand.

sec380 (0), 17 jaar geleden

ik heb al nieuwe banden gekocht die waar en echt op .
en die rubbers en zo ik zat zelf te denken om alles bij de dealer op te halen ik denke zelf dat dat beter is maar is dat ook zo ?????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.