Mercedes-Benz 200: auto slaat af

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 200 cdi

vanmorgen tijdens het ramen schrappen de motor laten draaien. na 2 minuten sloeg de auto af en kreeg ik hem niet meer aan de praat.
wat zou dit kunnen zijn?

aad53

Geplaatst door aad53 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

aad53 (0), 14 jaar geleden

anwb laten komen. gestart met remmenreiniger. monteur vertelde mij dat het dieselfilter waarschijnlijk vol met water stond en dat is gaan bevriezen. ik heb vandaag het filter vervangen. ik ben benieuwd of het dit is omdat bij de w210 het een papieren filter is in een tonnetje en bij een w124 is het een metalen waar het onderin zou kunnen zitten.
waarschijnlijk zal de monteur het wel bij het rechte eind hebben.

ook heb ik nog een vraagje. de monteur haalde de inlaat eraf en hier zat heel veel roet en vuil. is dit zelf schoon te maken met een reiniger?

steven1212 (0) PRO, 14 jaar geleden

beste,

de inlaat is verbonden met een klep op de uitlaat die, na een bepaalt aantal toeren, uitlaatgassen recupereert en terugbrengt in de inlaat. 100 procent proper kun je deze dus nooit krijgen. Wel bestaan er producten waarmee je deze kunt schoonmaken, eventueel met remreiniger en deze er wat laten intrekken. beste is de volledige inlaat demonteren.

je probleem van vanmorgen zal met dit koude weer waarschijnlijk wel aan de mazoutfilter hebben gelegen.

aad53 (0), 14 jaar geleden

net gestart en hetzelfde probleem. zou ik het potje waar het dieselfilter in zit leeg moeten zuigen omdat er water op de bodem zit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.