Mercedes-Benz 200: Vermoeden van lucht in brandstof systeem

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel

Hallo,

Ik ben in het bezit van een Mercedes 200D w124, met het sinds kort volgende probleem:

S'morgens start de motor gelijk, geen probleem. Na wegrijden, meestal na zeg 100 meter, begint de motor te bokken en hangt tegen afslaan aan. Ik moet hem er enkele 100'en meters echt doorheen trekken, in zijn 1 en met nog geen 5km per uur, tijdens dit proces schijnt er ook erg veel witte rook uit de uitlaat te komen, als hij hem een keer weer pakt dan loopt hij normaal de hele dag zonder problemen, ook na lang (uren) stilstaan. (Alleen vandaag na mijn werk en de hele dag buiten in de kou had ik voor het eerst het probleem ook overdag).

Mijn vermoeden is dat er genoeg brandstof zit in het systeem, maar dat er ergens iets uitloopt, en er zo lucht in de leiding komt, moet wel vrij direct bij de motor liggen, gezien de tijd dat ik kan rijden op wat er nog aanwezig is aan brandstof.

Tegelijk met het starten van dit probleem heb ik ook het probleem dat de motor soms blijft doorlopen, ook na het uithalen van de contact sleutel.

Geen idee of het gerelateerd is. Aangezien deze auto sinds de aanpassing van de wet toch niet meer belastingvrij gaat worden, zijn we wel op zoek naar een vervangende, maar dat gaat onder onze huidige omstandigheden erg lastig, mijn vrouw is net na 4 maanden uit het ziekenhuis, zit in een rolstoel (die vervoert moet worden) en haar levensverwachting is niet best meer. We zijn dus zeker de komende tijd erg afhankelijk van wat we nu nog hebben, maar ik heb geen idee waar ik moet gaan beginnen met zoeken.

Allebei de problemen doen zich niet dagelijks voor, maar wel de meeste dagen.

iemand enig idee waar ik kan gaan beginnen met zoeken ?

Met hartelijke dank voor de te nemen moeite

coolen

Geplaatst door coolen (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

geertdusseljee (0), 14 jaar geleden

ik heb ditook gehad, dit bleek een filter te zijn in de brandstoftank.....
ook heb ik dit zelfde probleem eens gehad in duitsland waar het nogal dik onder 0 was......
paar liter benzine bij de diesel gegooid en dit was weer opgelost....

succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.