Mercedes-Benz 190: auto slingert op de snelweg

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

Hallo, mijn auto slingert (achterkant) sinds korte tijd bij het rijden op de snelweg. Maar sinds gisteren slingert hij zo erg dat rijden niet meer veilig is. Hij helt ook sterk over bij het nemen van een bocht. Nu denk ik zelf dat het met de stabilisatorstangen of de rubbers ervan te maken heeft. Auto heeft ruim 350000 km gereden dus......
Wat ik vragen wil is wat de symtomen zijn bij problemen met genoemde stang. En kun je volstaan met het vervangen van de rubbers? En als ik de stabilisatorstangen moet vervangen, wat kost dat dan ongeveer?

Alvast dank.
Mvgr

Werner

VW Golf VII

Geplaatst door VW Golf VII (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

Recent heb ik de stabilisatiestangrubbers vervangen bij mijn W124. De symptomen waren bij mij niet dat de auto ging slingeren. Ik hoorde allerlei onduidelijke geluiden voorin, kon wel kloppen want de stangen waren bij de buitenste rubbers er al helemaal doorheen en raakten dus metaal. En dat hoor je.
Eenvoudige reparatie (27 euro voor 4 originele MB rubbers en 4 nieuwe zelfborgende boutjes M8) Zelf eropgezet.

Het lijkt mij dat als de auto erg slingert er toch iets ernstigers aan de hand is met je auto maar mischien heb je iets aan deze ervaring.

Hans4040 (385) PRO, 15 jaar geleden

Spiraalveer gebroken.
Kijk goed bovenin de veerschotel.

mvg,
Hans.

CARS&MOTORS (0) PRO, 15 jaar geleden

reactie arm los of rubber versleten
wat hans zegt veer
draagarm bevestiging
en zijn misschien de voorschokdempers vervangen???????

VW Golf VII (0), 15 jaar geleden

Het probleem van het slingeren is inmiddels bekend. Garage heeft vastgesteld en ik heb meegekeken, dat alle rubbers (stabilisator, draagarm en rubbers bij de achterbrug) uitgedraagd en stuk zijn. Er is speling bij het achterwiel geconstateerd, vandaat het slingeren. Alle rubbers worden vervangen, zowel voor als achter. Volgende week kan ik mijn auto weer ophalen. En Hans4040, nog bedankt voor je advies eerder dat ik injectorcleaner moest gebruiken wegens het moeilijk starten bij warme motor (verzuipen). Injectorcleaner voor nog geen 8 euro gekocht en motor draait direct lichter. Tot nu ook geen problemen meer gehad met starten bij warme motor. Bedankt nog, ook iedereen bedankt die heeft gereageerd.

Mvgr

Werner

VW Golf VII (0), 15 jaar geleden

Ik bedoel: "uitgedroogd"

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.