Mercedes-Benz 190: motor start slecht

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

Beste mensen, mijn motor slaat plots af en slaat pas na lang starten weer aan. Dit probleem deed zich vorig jaar voor het eerst voor. In de wintertijd geen start problemen gehad. Op aanraden van iemand heb ik in de tank een flesje injectorcleaner gegooid. De injectors zouden vastzitten waardoor er te veel benzine in de motor komt. Volgens beschrijving op de fles is een behandeling (inhoud fles) genoeg om injectors te reinigen. Mijn auto heeft ruim 345000 km gereden. Na een tank leeg te hebben gereden, met dat spul erin, verwachtte ik dat het probleem over was, maar helaas. Vandaag getankt en na een korte rit sloeg de motor bij stationair draaien (stond bij stoplicht) ineens af wilde niet meer starten. Motor was verzopen, want ik rook duidelijk een sterke benzine. Wat moet ik nu doen, want ik wil niet rijden met de constante angst dat de motor plots weer afslaat en ik midden op de weg stil sta! Als ik onverhoopt de injectors moet laten vervangen, kan iemand uit ervaring zeggen wat dat ongeveer gaat kosten?

Alvast dank voor jullie oplossingen.

Mvgr

Werner

VW Golf VII

Geplaatst door VW Golf VII (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

astra rijder (0), 15 jaar geleden

De injectorren kosten bij de dealer zo`n 45 euro excl. btw per stuk.

Maar je hebt ook kans dat je CO % te hoog of net iets te laag staat afgesteld.

werkhoven (0), 15 jaar geleden

heb je al de injectoren laten testen of ze niet lekken of een raar nevelbeeld geven.
de auto heeft al 345000 km gelopen dan zijn die injectorn echt wel op denk ik ?
bij mijn benz waren ze al 228000 km op en heb er nieuwe ingezet en hij loopt weer als nieuw.
gr marcelw

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.