Mercedes-Benz V-Klasse: Auto valt uit als er een kar achter zit en de automaat moet even

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Auto valt uit als er een kar achter zit en de automaat moet even terug schakelen. De klant krijgt de auto dan moeizaam aan de praat.

Sido

Geplaatst door Sido (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

Gebeurd dit bij lage toerentallen en volgas??? zo ja is er denk ik een of twee verstuivers defect, als de motor warmer wordt door het gevraagde vermogen zetten de verstuivers iets meer uit, en gaan ze intern meer lekken, als de druk van de rail lager komt te liggen door extra lekage intern, dan de minimale vereiste druk schakeld de motor uit, na even wachten ( motor koelt iets af ) kan de motor weer gestart worden, als je in een lagere versnelling rijdt is het pomptoerental hoger dus blijft de rail wel boven de kritische waarde,
dit een keer gehad bij een vito, deze op de vermogensbank gezet en daarbij data vergeleken en rit gesimuleerd, motor viel toen ook uit, verstuivers verwijderd en in de testbank gezet, bij de tweede testronde met warme diesel bleken er twee verstuivers te veel lekolie te krijgen, nieuwe verstuivers gemonteerd, probleem opgelost.

Succes Marcel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.