Mercedes-Benz Espirit c220 d: Automaat olie teveel?

Bouwjaar: 1997

Beste Lezers

Nadat men olie heeft bijgevuld na een pakking te hebben vernieuwd van het carter van de automatische versnellingbak, gaat hij rond de 3000 toeren een beetje vreemd doen, het toerental gaat dan een beetje schommelen, geef ik gewoon gas bij dan schakeld hij ook gewoon door, slippen doet hij niet.Het is het nieuwe model vesnellingsbak zonder olie te hoeven verversen, het is alleen jammer dat je zelf het oliepeil niet kan peilen.De vraag is als men er teveel olie in heeft gedaan kan dat een oorzaak zijn?

m.v.g

willem

willem12095

Geplaatst door willem12095 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

izzi (0) PRO, 19 jaar geleden

hoeveel liter heb je ongeveer bijgevuld.en heb je enkel de carterpan laten leeglopen of ook de koppelomvormer,waarschijnlijk enkel het carter ,als je alles leeghaald hebd gaat er ongeveer 6.5 liter op

willem12095 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reactie alvast, heb de auto gekocht bij een Bovag garage en heb er toen bij gestaan, hij heeft het carterpan deksel er heel voorzichtig afgehaald met heel weinig verlies van de olie en daarna met de pakking weer gemonteerd.Daarna heeft hij er wel zo'n 2 liter olie bijgevuld door
de opening waar je bij vroeger de oliepeilstok zat.Maar mijn vraag is deze als er teveel olie in zit, zou dat de oorzaak kunnen zijn?

m.v.g.

willem

izzi (0) PRO, 19 jaar geleden

is het de automaat die raar doet of de motor ,misschien moet je ergens anders gaan zoeken ,automaat die raar doet na het vervangen van een pakking en olie lijkt me een beetje raar.bij te veel olie dan gaat hij volgens mij zijn olie uit de automaat werpen via de ontluchting denk ik.lijkt me toeval

willem12095 (0), 19 jaar geleden

Dat zou ook kunnen, maar a.s. donderdag ga ik even olie verversen en alle filters vernieuwen.Misschien is het dan weg. Zal het hier wel even mededelen.

m.v.g.

willem

jogr63 (0), 19 jaar geleden

Bij MB is evt. op bestelling wel een peilstok leverbaar voor deze bak.

willem12095 (0), 19 jaar geleden

Dat is mooi dat er wel een peilstok bestaat, daar ga ik maandag direct even achteraan, bedankt voor de tip, heb toch het idee dat er teveel olie in zit. Neem aan bij warme motor in alle standen er even doorheen en dan peilen?

m.v.g.

willem

willemsen12141 (0), 19 jaar geleden

In ieder geval niet mee rijden,anders gaat je omvormer kapot,als je even pech hebt.Lijkt mij dat je filter nu wel voldoende olie doorlaat en raar gaat doen omdat je misschien wel te weinig of inderdaad teveel olie erin hebt zitten.Als je versnellingsbakolie ververst moet je altijd al de olie aftappen,ook uit de omvormer waar ook nog heel wat in zit.
Het beste zou zijn dat je weer opnieuw de filter zou verwisselen omdat je filter nu alle rotzooi uit je oude olie die je niet hebt vervangen opvangt.
Want nu heb je oude met nieuwe gemengd,en dat kan wel bij carterolie(misschien wel 2 verschillende typen) maar het liefst niet met versnellingsbakken.

willem12095 (0), 19 jaar geleden

Ze hebben inderdaad alleen wat olie bijgevuld zonder hem af te tappen na de vervanging van de pakking van het carter, daar heb ik bijgestaan en er ging heel weinig olie verloren . Toen hebben ze wat olie er bij gedaan.Volgens mij omdat er geen peilstok aanwezig is hebben ze maar wat gegokt,vandaar heb ik het idee dat er gewoon teveel in zit en dat het de oorzaak is van het probleem. Als ik een peilstok heb laat ik alles aftappen en verversen.

willem12095 (0), 19 jaar geleden

Alles is opgelost,heb een een peilstok gekocht bij de dealer, kosten 50 euro,maar is altijd goedkoper als een kapotte bak.Heb de olie laten aftappen ook uit de koppelvormer en een nieuwe filter laten plaatsen.Denk toch oorzaak dat er teveel in heeft gezeten.
Bedankt voor de reacties en tips.

m.v.g.

willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.