Mercedes-Benz C-Klasse: Automaat peilstok C250 TD

Bouwjaar: 1999

Ik ontdekte onlangs dat er geen peilstok zit waar je normaal een peilstok zou verwachten om de vloeistof van de automaat te meten. Het was slechts een dopje; klopt dit? Er staat op het dopje; "ONLY MERCEDES-BENZ SERVICE POINT" of zoiets.

Stel dat er geen peilstok in hoort te zitten; hoe weet ik dan of er voldoende vloeistof in zit en of de vloeistof nog van goede kwaliteit is??

MBo

Geplaatst door MBo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

mb-man (0) PRO, 19 jaar geleden

klopt , alleen bij de dealer hebben ze er een peilstok voor

arnold690 (0) PRO, 19 jaar geleden

Niet waar..hier hebben we er ook wel 1..

MBo (0), 19 jaar geleden

Heren,
Zeker een poging van MB om de rijder voor een dure beurt te strikken, wel slim.
Hebben jullie enig idee hoe lang automaat olie meegaat? Men zegt tot en met sloop. Klopt dit? Nu heeft mijn auto 169.000 gelopen. Automaat doet het perfect, geen lekkage of iets dergelijks

cdh (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi...
Deze olie wordt inderdaad niet voorgeschreven om te verversen,maar het kan nooit kwaad om het toch eens te doen. Let op,er zit ook een aftapplug in de koppelomvormer,dat loopt ook nog ongeveer drie liter olie uit. succes.

tuncay (0), 19 jaar geleden

hoi ga maar naar een transmissie revisie bedrijf die kunnen het voor je eventueel peilen kostenloos en ze kunnen ook advies geven over de vervanging van de olie plus vervanging van de filter in de automaat denk maar aan ganzeboom in almelo of rosmalen kijk op www.ganzeboom.net

wqjk45 (0), 19 jaar geleden

Dit is gedaan om te voorkomen dat er verkeerde olie wordt toegevoegd of dat het oliepeil boven max word gevuld.

Roland10251 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is vooral voor Arnold ik zie dat jullie hier een peilstok voor hebben weet je toevallig wat die gekost heeft en waar je die gehaald hebt. Ik wilde er bij mercedes een bestellen maar die kost voor de bak 80 ¤ en voor de motor 130 ¤ ik vindt dit toch wel belachelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.