Mercedes-Benz CLK 200: Automaat schakelt bij vol gas niet over als. Ik rustig rij geen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 111

Bij vol gas schakelt die niet over naar. 2 de 3de of 4de als ik normaal. Rijd wel schakelt trouwens boter Zacht

gideon kamphues-1

Geplaatst door gideon kamphues-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz CLK? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Vroeger hadden automaten een z.g. kick down. Een soort schakelaar waarmee de schakelmomenten werden verlegd naar een hoger toerental. Later werd dit geavanceerder. tegenwoordig regelt een ECU wanneer er op of terug geschakeld wordt. Ik geef een opsomming van factoren welke dat kunnen beinvloeden.
A. Stand van het selecteerhendel. b.v. d1,d2.d3 enz. B.Daarnaast zijn er nog andere keuzes mogelijk. b.v. Sportief, zuinig of glad wegdek. C. Motortemperatuur, Stand gaspedaal, toerental, snelheid. Fabrikanten kunnen zelfs zover gaan dat er rekening gehouden wordt met de helling van het wegdek. Zelfs de historie van het rijgedrag kan verwerkt worden in het brein. Hoever Mercedes ging in´98 weet ik niet.

Hans4040 (190) PRO, 5 jaar geleden

Deze auto heeft nog een "normale" kickdown, als schakelaar onder het gaspedaal.
Mogelijk blijft deze hangen in de kickdownstand...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLK of stel zelf een nieuwe vraag.