Mercedes-Benz Slk-Roadster: Automaat schakelt bij volgas niet van 4 naar 5

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 230 Kompressor

Goedemorgen,

Gisteren had ik mijn auto na een reparatie opgehaald bij de garage. Het probleem was als volgt:
De auto startte niet meer, de motor draaide wel rond, maar sloeg niet aan. Dit werd veroorzaakt doordat de krans van de startmotor smerig was, of beschadigd was. Dit is verholpen, tevens heeft de garage een nieuwe sensor geplaatst bij het vliegwiel.

Het probleem is nu dat wanneer ik volgas geeft om de snelweg op te komen, dat de auto niet van zijn 4e naar de 5e versnelling schakeld, maar naar de toerenbegrenzer gaat. zodra ik het gas iets loslaat, schakelt de automaat wel door.
Als ik rustig optrek, dan schakelt de auto zonder enig probleem door naar de 5e versnelling.

Kan het probleem worden veroorzaakt doordat de automaat geen "signaal" van de motor binnenkrijgt bij volgas, wanneer deze op moet schakelen? Of moet het probleem ergens anders gezocht worden?

Bij voorbaat dank voor de reacties!

pinodambini

Geplaatst door pinodambini , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

pinodambini, 15 jaar geleden

Goedemiddag,

Heeft iemand een idee wat bovenstaande kan veroorzaken? Mocht iemand meer informatie nodig hebben, dan geef ik deze informatie natuurlijk graag.

pinodambini, 15 jaar geleden

Gisteren heb ik de auto uit laten lezen, hieruit bleek dat de klopsensor een storing geeft, deze code is eruit gehaald, maar het probleem doet zich nog steeds voor.
Kan het zijn dat het schokken bij de 5000 -5500 rpm ligt aan de klopsensor? Wat ik eerder aangaf van 4 naar 5, bleek 3 naar 4 te zijn. De auto schakelt namelijk pas rond de 180 door van 4 naar 5 bij volgas, hier heeft de auto ook hetzelfde probleem.
De auto blijft nu niet in de "begrenzing" hangen, maar schakelt na een halve seconde schokken en inhouden toch door naar de volgende versnelling.
De automaat is ook uitgelezen, deze geeft geen foutcodes aan, ook is de bak niet in noodloop gegaan. Dit zou mijn inziens wel moeten gebeuren als er iets niet goed is in de automaat.

Ik hoop dat iemand wat kan met deze extra informatie, en misschien zou weten waar het probleem hem in kan zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.