Mercedes-Benz Slk-Roadster: Storingslampje motorblok

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320

Geachte

Gisteren is er eenzekering gesmolten van de airco , ik heb deze wagen nog niet zo lang , en door de vorige eigenaar was er een te lage zekering geplaatst , ik had in ieder geval de mazzel dat m,n auto niet affikte .
Ik heb de nu een juiste zekering er in gedaan , en de airco werkt gewoon , echter nu brand er een waarschuwingslampje met het motorblok .

iemand een idee , moet er een storingreset gedaan worden ?

wantus

Geplaatst door wantus (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz SLK-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

ja dan heeft motorcomputer een storing aan de airco herkend ( de zekering dus ) welke koelingsproblemen kan veroorzaken daarom gaat het lampje aan het simpelste is om deze even te laten wissen bij een garagebedrijf en anders zal het lampje na verloop van tijd als de storing echt is opgelost ook wel weer uitgaan dit kan wel een poosje duren.

wantus (0), 16 jaar geleden

Hey Nic

bedankt voor je ionfo , ik starte vanmiddag de auto met ingetrapte rem en weg was het lichtje,
en is tot nu toe weggebleven .
Ik heb een onzeker gevoel over het doorbranden van de zekering , want waar is een zekering voor om dat juist te voorkomen.
Er zat een 15a in en volgens de beschrijving moet er 30a in , dus een lichtere zekering zou er juist uit moeten knalen en een te zware kan oververhitting veroorzaken .
ik heb het gevoel dat m,n airco niet 100% werkt want is niet super koud .
kan je me hier wat over vertellen?




http://img396.imageshack.us/img396/1881/...

[quote=nic]ja dan heeft motorcomputer een storing aan de airco herkend ( de zekering dus ) welke koelingsproblemen kan veroorzaken daarom gaat het lampje aan het simpelste is om deze even te laten wissen bij een garagebedrijf en anders zal het lampje na verloop van tijd als de storing echt is opgelost ook wel weer uitgaan dit kan wel een poosje duren.[/quote]

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

betreft je zekering heb je gelijk dat zou dan een indicatie zijn van een onderdeel wat sluiting maakt. het is wel zo dat een zekering ook aan slijtage onderhevig is en zeker als het een vermogens circuit is dus met de standaard zekering zou ik dit nog even aanzien. de uitstroomtemperatuur bij ingeschakelde op maximaal koelen zal in deze tijd na een aantal minuten draaien ongeveer 7 graden zijn bij de zijroosters. wat veel voorkomt is een lekke condensor waardoor je koude middel verliest Je kan dit ook opmerken door stromingsgeluiden uit de kachel de beste controle is legen met airco vulstation en hoeveelheid koude middel controleren minder dan 500gram moet 750 zijn geeft al lichte koelingsproblemen. kijk even in je handleiding want er zijn verschillende manieren van airco aan en uit zetten
bij de meeste mb modellen werkt airco altijd als je het eco knopje indrukt zodat ie rood oplicht gaat airco uit. Maar er zijn nu ook modellen waarbij dit precies andersom is dan is het eco knopje een airco knopje geworden en als die rood brandt staat de airco aan. bij ml is het een oranje aircolampje en die gaat als deze brandt de airco aan zetten.

wantus (0), 15 jaar geleden

lampje is geruime tijd uitgeweest maar ging vanmiddag weer branden , het symbool met het motorblok
iemand een idee?

wantus (0), 15 jaar geleden

Hellup wat moet ik doen als het motorblok lampje brand ?
uitlezen

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

Volgens mij is dat lampje een teken dat je motormanagement of andere computer aandacht nodig heeft.
Mijn tip is airco uit laten en eerst auto uit laten lezen op foutcode's en daarna je plan maken hoe het verder aan te pakken.

wantus (0), 15 jaar geleden

Nu nog erger mijn slk 170 320 , wil niet meer rijden , en gaat schokken in de parkeerstand ?
in vooruit en achteruit rijd hij wel , maar wil niet echt weg , is dat de noodloop? Ik heb idd wel van de week airco aangehad , hierna is volgens mij het lampje gaan branden.



[quote=RolandK10257]Volgens mij is dat lampje een teken dat je motormanagement of andere computer aandacht nodig heeft.
Mijn tip is airco uit laten en eerst auto uit laten lezen op foutcode's en daarna je plan maken hoe het verder aan te pakken.[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.