Mercedes-Benz Sprinter: automaat schakelt niet van p af!

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 515,906 646986

Hallo,na leegstaan van accu wil deze automaat niet meer van p af,er zit een klein knopje onder de pook wat ik in kan drukken.Dan krijg ik hem met de hand van de p af zetten.Ik vermoedt zelf dat ik de automaat moet resetten of iets dergelijks.(zie ook op mijn display nu niet welke versnelling ik inschakel)Met mijn diagnoseapparatuur kom ik niet verder dan alles wat spanning laag heeft gehad wissen.Is het nog mogelijk om handmatig de automaat te wissen of iets dergelijks?Ik hoor van u,alvast vriendelijk dank.

Geplaatst door

alfons262 (0)
badge

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Zekeringen ok? Remlichtschakelaar?
Anders door een MB dealer de bak resetten?

marcel7031 0
badge

13 jaar

remlichten en zekeringen zijn o.k,ik denk er ook over om de bak door een mb dealer te laten resetten, maar ik kan het nog niet rijmen waarom dat nodig zou moeten zijn na een lege accu.ik laat nog weten hoe het afloopt.

alfons262 0
badge

13 jaar

Weet iemand toevallig de lokatie van de zekering van de automaat/Kan hem tot nu toe niet vinden,alvast bedankt! klant komt nu met het verhaal dat er geprobeerd is de wagen met startkabels te starten en dat daarbij de startkabels verkeerd om aangesloten zijn!Nu denk ik dat er een voedingsrelias kapot is,mijn vraag is wat is de lokatie van dit relias?Van de plaatselijke dealer krijg ik deze gegevens niet dus als iemand het me wil vertellen hoor ik het wel,alvast vriendelijk dank.

alfons262 0
badge

13 jaar

Onder de bestuurderstoel zitten een aantal zekeringen en relais. Het makkelijkste is het om de stoel uit te bouwen. In de stoel is ook de regeleenheid van de bak geplaatst. Er zitten twee stekkers op, één die naar de bak gaat, dat is een dikke bundel kabels, de andere stekkers zitten maar een stuk of vier á vijf draden in. In de dunne bundel kan je de voeding, massa en CAN-leidingen vinden. Meet daar anders eens of er wel spanning op komt.

Na het opnieuw in laten leren van de selectorhendel(bij een niet zo bereidwillige liamdealer in alphen) schakelt de sprinter weer perfect.Waarom er geen zekeringen springen bij het verkeerd aansluiten van startkabels en waarom het hele schakelgedeelte dan niet meer werkt is voor mij een raadsel maargoed de boel doet het weer.jarno bedankt voor de inbreng,nu weet ik tenminste een beetje waar alles zit dat is het voordeeel,een ervaring rijker zeg maar!

alfons262 0
badge

13 jaar

Als je verkeerd aansluit knapt er zeker wel een zekering. en is er wel meer kapot.
het gebeurt heel soms dat als de accu leeg is geweest dat dan de pook zijn software kwijt is.

vwfan 5
badge

13 jaar

dus als ik het goed begrijp moet een klant betalen voor zijn eigen software wat na een lege accu even opnieuw geinstalleerd moet worden! Ach sommige dingen zal ik nooit begrijpen!

alfons262 0
badge

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.