Mercedes-Benz 300: Automaat vertrekt vanuit tweede versnelling

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 300E

Mijn automatische versnellingsbak vertrekt vanuit stilstand vanuit de tweede versnelling, in beide standen zowel S als E. Als ik tijdens stilstand mijn pook in de 2 zet en weer terug naar de D rijdt hij wel in de eerste versnelling weg. Als ik plankgas wegrijdt ook natuurlijk, maar normaal dus niet. Iemand een idee?

RoelV

Geplaatst door RoelV (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

axelsh (0), 16 jaar geleden

Dat hoort zo. Mercedes vond het niet nodig om bij normaal wegrijden de eerste versnelling te gebruiken. Alleen bij maximale acceleratie of trekken van zware last zal de eerste versnelling aangesproken worden.

Succes,

Axel

RoelV (0) PRO, 16 jaar geleden

Ow oke, maar ik dacht dat de E stand bedoeld was om in zn 2 weg te trekken en de S om in zn 1 weg te trekken. Ik dacht ook dat dat zo in het instructieboekje stond.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.