Mercedes-Benz Clk: Automaat werkt niet meer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320

Hoi,

Ik ben in het bezit van een CLK 320 uit bouwjaar 2004 met 160k op de teller, en ik vrees dat ik te maken heb met een probleem wat je niet graag zou willen meemaken.
Gister heb ik een kleine 220 km gereden, niets aan het handje, automaat schakelt hoe die moet schakelen, eenmaal thuis aangekomen zet ik hem neer.
Vanmorgen stap ik in, start de auto, trap op de rem, en op het moment dat ik hem in z'n D zet, merk ik al dat er weinig weerstand in zit, eenmaal in z'n D weigert de auto weg te rijden, dit geldt ook voor alle andere versnellingen, ik krijg de auto niet van z'n plek.
Op het dashboard verschijnt wel de juiste automaat-stand.

Waar kan ik beginnen met zoeken? Ik zelf vrees voor een mechanisch probleem (gezien de weinig weerstand bij het schakelen)...

Mvg

Rico1337

Geplaatst door Rico1337 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz CLK? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 11 jaar geleden

olie peil goed?

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

zien of stang aan automaat niet los is.
gr

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Kijk eens onder de auto...selectorhendel is waarschijnlijk los van de bak. (clip verdwenen)

Rico1337 (0), 11 jaar geleden

Ja, blijkbaar ligt er inderdaad een stang los (of gebroken), zojuist (met een spiegel) onder de auto gelegen en toen was het eigenlijk al heel snel duidelijk...


Iemand enig idee wat mij dit ongeveer gaat kosten? Probleem is dat de auto nu in de 'P' stand staat, en hij dus eigenlijk niet van zn plek af komt, dus dat wordt hoogstwaarschijnlijk ook laten ophalen... iemand tips?

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Bij de keuzehendel, in de auto, kan je vaak met een potlood een palletje indrukken om de hendel uit "P" te halen.
Er moet ergens een soort klepje zitten wat je moet wegdrukken.

Auto moet dan op een brug om te kijken wat er loos is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz CLK of stel zelf een nieuwe vraag.