Mercedes-Benz E-Klasse: automaatbak probleem mercedes e270 w211

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270 cdi

ik heb een probleem met mijn automaatbak van mijn w211,
als ik smorgens naar mijn werk rijd begind het als ik de auto de eerste keer in de d of r zet duurt het soms wel 30 sec tot hij hem van de plaats trekt dat doet hij niet altijd maar meestal wel en als ik smidags weg rijd van mijn werk is er vaak niets aan de hand en op mijn werk staat hij langer stil dan thuis heel soms doet hij het ook als de motor warm is hij moet dan wel even uit hebben gestaan.

probleem 2
dit probleem doet hij aleen als hij kout is en je bent net thuis vertrokken en ongeveer 2 km onderweg ben al wel 1 of 2 keer vanuit stilstand weer opgetrokken maar dan wil ik weer uit stilstand optrekken en dan slipt de bak en als je dan rusting blijft rijden merk je dat hij niet meer slipt maar wil in de versneling blijft hangen dan stop ik dan schakeld hij ook soms vrij laat terug en aleen de auto even uit doen en weer aan verhelpt het probleem

b wollersheim

Geplaatst door b wollersheim , lid sinds 11 jaar geleden

7 Reacties

paulmichiel PRO, 11 jaar geleden

Oliepeil controleren en uitlezen kan uitkomst brengen. Lijkt mij een olietekort.

dockedmarc1, 11 jaar geleden

ik zou hem eens verversen, en spoelen. deze bakken moeten om de 60.000 km ververst worden, als dat niet gebeurd gaan ze problemen geven en als er te lang mee doorgereden wordt gaan ze helemaal stuk.

Peter087 PRO, 11 jaar geleden

waarschijnlijk inderdaad olie tekort, als je gaat olie verversen wel met orginele olie gebruiken!

b wollersheim, 11 jaar geleden

door moderator verplaatst, stond bij de rapporten.olie had ik al vervangen maar het viel mij wel op dat naa het verversen pas die slip verschijnselen kwamen maar het olie nivau controleren en het verversen is bij een automaatbak specialist gebeurd dus ik neem aan dat hij zijn werk goed heeft gedaan.

hij word aankomend weekend uit gelezen,
maar kunnen ze daar ook het probleem mee verhelpen of aleen zien wat er mis is.

mvg bart.

Reinier53 PRO, 11 jaar geleden

Bij deze bakken kan nooit de hele inhoud ververst worden, de koppelomvormer heeft geen aftap plug.
Doorspoelen is de enige manier om compleet schone olie te krijgen.
Bij gebruik niet originele olie kan het zg brein defect raken, bestaat uit een elektronisch en hydraulisch gedeelte.
Altijd MB olie 0019866803 gebruiken!@!

beertjuh, 11 jaar geleden

Zou de koppelomvormer niet gewoon versleten zijn? Ik had het mijn Viano ook, al na 150000km.
Let eens op of er bonken/schokken optreden bij acceleratie. Als dat zo is, kan je er bijna zeker vanuit gaan dat het de koppelomvormer is. Ook blijf bij uitrollen de bak vaak aan demotor hangen. Hij jankt dan een beetje, komt dus niet vrij.

Reinier53 PRO, 11 jaar geleden

Toch lijkt het mij een elektronisch probleem. Een deel van het brein is elektronisch daar zitten sensoren in, de prijs valt mee, in ieder geval goedkoper dan de omvormer. Niet "blind" varen op een "specialist" er zijn te veel bakken onnodig gereviseerd (mechanisch), veel geld betaald en dan terug krijgen met het probleem er nog in. Dat er alleen MB olie gebruikt mag worden is niet algemeen bekend. In MB olie zit een toevoeging om de elektronica te beschermen tegen de agressieve olie, dat zit niet in universele olie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.