Mercedes-Benz E-Klasse: E290 na onderhoud . flink roken en niet mooi lopen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

hoi allemaal, ff eeb heel raar probleem. auto een onderhoudsbeurt gegeven. filters vervangen. en nu rookt hij en trekt minder. forte in brandstoffilter gedaan. doen we altijd. maar nu rookt hij echt veel . wie heeft een idee, al gekeken of de afdichtring van vorig brandstoffilter wek is verwijderd dit was het geval. bij gas geven loopt hij ook niet mooi.

mvgr

apalracer

Geplaatst door apalracer PRO , lid sinds 13 jaar geleden

10 Reacties

willy9 PRO, 11 jaar geleden

niet te veel olie in motor(peilen) vergeten af te laten, om een of andere reden. kom wel eens meer voor.

apalracer PRO, 11 jaar geleden

gekeken maar oliepeil in orde. heb zelfs nu weer een ander brandstoffilter gemonteerd. dacht misschien dat hij lucht pakte. maar helaas. bij wat verhoogt toerental. loopt de auto onregelmatig en er komt grijs/zwarte rook uit en geloof me het word niet minder.

mvgr

berendonck PRO, 11 jaar geleden

Zit er mischien nog iets in het luchtfilterhuis (een doek o.i.d. )

En kijk ff alle vacuum slangetjes na.

Gr. Harry

ToniMB PRO, 11 jaar geleden

Hier zit toch ook zo'n brandstofvoorfilter op. Daar moet een o-ring omheen en die zit niet in het doosje, misschien vergeten?

willy9 PRO, 11 jaar geleden

timing injectie pomp nazien met HHT of stardiagnose

apalracer PRO, 11 jaar geleden

we hebben de inlaat er nu afliggen en daar zit best veel olie in. dus lijkt wel of de kop of de pakking defect is.

benzfreak PRO, 11 jaar geleden

inlaat zit altyd vol komt door egr

spanbandje PRO, 11 jaar geleden

Als er een verstuiver lek is blijft deze lekken daardoor geeft dit ook witte rook ( onverbrande diesel ) dit zou ook de olieachtige substantie in het inlaad traject verklaren halfverbrande diesel via de EGR weer de inlaat in, het is maar een idee controleer de verstuivers zou ik zeggen. misschien heeft de forte in het systeem iets te veel schoongemaakt.

succes Marcel.

apalracer PRO, 11 jaar geleden

Sorry vergeten door te geven het is opgelost. De koppaking was bij de 1e cylinder naar het olie kanaal door gescheurd. meteen de kop laten nakijken en vlakken voor de zekerheid. denk dat de olie die er op zat te oud was en met de nieuwe olie ging hij er heel makelijk door en scheurde verder.
dank je wel allemaal met het mee denken.

mvgr

berendonck PRO, 11 jaar geleden

IDD dat komt ook wel vaker voor.

Das mooi opgelost.

Gr. Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.