Mercedes-Benz E-Klasse: sleutel afstandsbediening E serie 2004

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320E 4matic

De sleutel afstandsbediening werkt sinds paar weken steeds slechter, moet ik steeds dichter bij het bestuurdersportier en handgreep houden, nu al binnen 1 cm.
De 2 batterijen zijn vervangen.
Heb reserve sleutel geprobeerd, geeft geen verbetering.

Arno

asieben

Geplaatst door asieben , lid sinds 12 jaar geleden

8 Reacties

mabb1988, 11 jaar geleden

ik had een gelijkaardig probleem met een w203 c220: ik dacht ook eerst de batterijen, maar het was een zekering van achter: in de koffer(nummer 8 of 9 denk ik) en probleem is opgelost.

mvg

asieben, 11 jaar geleden

Dank
op een paar internet sites in duitsland vond ik dat dit het synchroniseren van de sleutel was ( Schluessel-fernbedienung ) en hoe dit moet zou in de handleidingen staan. Hoewel ik de originele boekjes heb staat dit erg echt niet in.
Zou werken via tweemaal sleutel indrukken en dan in contactslot op stand 2 zetten.

zal beide methoden gaan proberen, dus zekeringen controleren en synchroniseren.

dockedmarc1, 11 jaar geleden

u heeft toch een "dikke" sleutel en geen klap sleutel?

marc

asieben, 11 jaar geleden

Marc
ik heb inderdaad twee dikke sleutels,
Wanneer ik het rode panic deel aan de voorzijde heb zitten, dan komt daaronder onder de breedte het sluiten, links onder open maken portieren en rechtsonder het elektrisch openmaken van de station car achterdeur die dan open moet gaan via de afstandsbediening.
uitklapbaar is dan aan de achterzijde van de sleutel een kleine ijzeren noodsleutel.

heb gisteren geprobeerd de synchronisatie te doen, 2 x kort op open maken duwen, daarna auto ingaan en sleutel in contactslot steken en even doordraaien naar stand 2. leek daarna soms iets beter te gaan maar was niet overtuigend.

Heb net - dag later - nogmaals geprobeerd ( zelfde procedure nogmaals ) maar heeft toch niet geholpen. moet er nu wel bijzeggen dat auto compleet is ingesneeuwd maar ik had toch grootste moeite om hem weer dicht te krijgen ( dus deuren weer met CV sleutel afsluiten waarbij ik diverse keren de sleutel echt tegen de portierhandgreep moest houden om de knopjes van de portiersluitingen omlaag te krijgen.


extra lastig is wellicht dat ik een van oorsprong amerikaanse auto heb ( had eerste eigenaar in USA gekocht en daarna ingevoerd ) , dus gebruik is per ongeluk de reserve sleutel dan krijg ik bijvoorbeeld graden Fahrenheid in plaats van celcius en miles in plaats van km in het klokkenhuis en de auto heeft standaard een miles snelheidsmeter-klokkenhuis met daarin wel klein in cijfers de snelheidsaanduiding in km per uur.

sind 1 week geeft navigatie wel nog opties de aanduiding in km bij een komende afslag, maar spreekt in miles bij een afslag en in food bij kleinere afstandjes ( in Nederlandse taal ), in plaats van - zoals vroeger - na 2 km of na 600 meter etc. dit vindt ik echter nog niet zo storend.


overigens ben ik gewoon een je en jij en geen u asjeblief
arno

dockedmarc1, 11 jaar geleden

dat die syncronisatie niet helpt is niet zo gek, deze is namelijk bedoeld voor infra rood sleutels met een uitklap sleutel.
ik vind het ook vreemd dat je drie knoppen hebt op de sleutel, je praat over een knop voor de achterklep deze knop zou bij een station er niet op moeten zitten, maar misschien omdat het een amerikaan is weer wel, dat zou ik niet weten.
werkt de knop voor de achterklep wel?

je kan trouwens de reserve sleutel programeren op km en celcius dan zou je de instellingen in je snelheidsmeter goed moeten zetten terwijl de reserve sleutel gebruikt wordt.

over de afstand kan ik nog niet veel zeggen ik zal morgen eens verder informeren voor je.

marc

dockedmarc1, 11 jaar geleden

waarschijnlijk zend de ab geen ferquentie meer uit, een dealer kan dit nagaan.

asieben, 11 jaar geleden

Ben vandaag informatief naar Dealer geweest en heb afspraak gemaakt om auto te brengen.
Blijkt dat er voor bouwjaar dat ik heb, 2004, twee afzonderlijke signalen -stromen zijn

a. infrarood deel bij portier, dit werkt nog
b. radiografisch deel voor de grotere afstanden en dit werkt niet meer.
Dit kan dealer uitlezen en dan controleren of software matig is of dat een onderdeel kapot is

dank

dockedmarc1, 11 jaar geleden

ok, we horen graag de resultaten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.