Mercedes-Benz 0: Automaatbak R Classe

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320cdi

We hebben hier een R classe 320cdi met het volgende probleem. De automaatbak blijft volgens ons in de 2de versnelling staan ongeacht het toerental of snelheid en gaat ook niet verder met opschakelen. Ook als je de auto in de N hebt staan en je zet hem daarna in de R of D dan schokt hij meteen met de rem ingedrukt. We hebben hem uitgelezen en heeft de volgende fout "toerentalsensor turbine geen signaal". Weet iemand welke dit is en of deze los te vervangen is? In esi tronic van bosch staat dat er 3 toerentalsensors in de bak zitten, maar welke word bedoeld met deze sensor.

Alvast bedankt Passatje.

Passatje

Geplaatst door Passatje (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

isar (0) PRO, 13 jaar geleden

printplaat in bak vervangen indien met autom.. geen ervaring best mb dealer raad plegen.

izzi (0) PRO, 13 jaar geleden

hiervoor dien je heel het hydraulisch-electrisch blok te vervangen , is niet meer appart te vervangen zoals bij de vorige automaten.
kostprijs ongeveer 1000 euro en kan men niet wisselen met andere wagen word vast geprogrammeerd op chassisnr. dus ik denk dat het enkel met de originele star diagnose gaat lukken.

en in het ergste geval is er de sensor-ring losgekomen op de as van de hallsensor .en dient de automaat opengedaan te worden.

Passatje (0) PRO, 13 jaar geleden

Klant heeft nog steeds hetzelfde probleem af en toe. We gaan nu prijsmaken voor het vervangen van de printplaat in automaatbak.

Bedankt voor het meedenken. Passatje.

Henkjan_80 (0) PRO, 12 jaar geleden

Is sinds een paar maand een losse printplaat voor te krijgen, 't stuurapp. zit daar bij in dus alleen bij de dealer te verv. ook ivm overladen van adaptiewaardes van het hydraulische blok

Passatje (0) PRO, 12 jaar geleden

We hebben toevallig vorige week de auto gemaakt. Ik was het alleen vergeten te vermelden op problemcar. We hebben bij de dealer een losse printplaat besteld. Dit is trouwens wel een ruilsysteem. Deze hebben we gemonteerd en de bak weer netjes afgevuld met olie. Dit alles stelt echt niet veel voor. Daarna zijn we met de auto naar de dealer gegaan en die heeft alles ingeleerd en ingelezen. De auto schakeld weer als nieuw en het probleem is opgelost.

Bedankt allemaal voor het meedenken.
Groeten Passatje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.