Mercedes-Benz 190 1988: automatische versnelling / pook E.A. problemen

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1997, Vermogen (kw): 90

hallo,

Allereerst laat ik even vallen dat ik een leek ben op het gebied van mechaniek, het is nieuw voor mij maar wil er graag over leren.

Sinds kort heb ik een W201 190e 2.0l automaat uit 1988, die ondanks een paar kleine euvels heerlijk rijdt.

Eén van die euvels is het verzetten van de schakelpook in één van de standen. Ik moet de pook een klein tikje lager trekken dan de plek waar hij eigenlijk hoort. Zo niet dan gebeurt er niets, blijft hij in vrij.

Eerst was dit alleen het geval bij de 'Drive' stand, een heel klein tikje om hem in de versnelling te laten vallen. Sinds vandaag is dit ineens wat erger geworden en ook het geval bij alle standen (P/R/N/D/3/2).

Wanneer ik rijd merk ik niets raars, hij rijdt behoorlijk soepel.
Soms lijkt het wel (met name heuvel-op, niet eens stijle heuvels) dat hij kracht mist, vol gas gaat 'ie dan nog behoorlijk traag vooruit, maar ik weet niet of dit normaal is want ik heb de wagen pas net.

Ter context:
Geen idee of het er mee te maken heeft, maar de olie is onlangs vervangen door een garagist die er 15w40 in heeft gegooid ipv 10/40, kwam ik pas achter, en die olie gaat er redelijk snel doorheen (nu na 2700 km -ben op vakantie- toch al 2 liter -10w40- bijgegoten) . Ga spoedig de olie verversen.

Diezelfde garagist had ook de benzinefilter vervangen maar die slecht aangedraaid waardoor er lucht werd ingezogen en de auto bijna niet liep, die heb ik toen aangedraaid, maar toen merkte ik dat de pakking van de benzinepomp (niet vervangen) ook niet helemaal strak zat, benzine lekte eruit. Die ook vastgedraaid en toen heeft die man hem weer afgesteld.
Alles ging toen eindelijk perfect, tot +/- 300km, want toen was er ineens een koude start probleem (~4 keer aanjengen tot 'ie heel langzaam brommerig start en wanneer warm gaat het makkelijk, behalve dat 'ie de eerste keer vrijwel altijd meteen afslaat, en dan de tweede keer gaat het beter).

Het koude startprobleem is er nog steeds, ik heb fast start in de luchttoevoer gespoten, dat scheelde niets.
En ik heb de over-voltage-protection relay eruit gehaald, dat veranderde ook niets. Maar de zekering lijkt nog in orde (plastic 10v onverbroken).

Tot zover de situatie, bedankt als je tot zover hebt gelezen.

Heeft iemand hier ervaring mee/verstand van?
Nu is het alleen nog onhandig maar ik ben bang dat het erger wordt, of dat dit misschien een symptoom is van iets anders.

BVD, vriendelijke groeten,
Gijs

Gijs201

Geplaatst door Gijs201 , lid sinds 10 maanden geleden

6 Reacties

lange-frans, 10 maanden geleden

keuzehandel kun je afstellen...onderaan keuzehandel zit een stangetje dat naar je bak gaat op dit stangetje zit een stelschroef ....kun je na kijken staat beschreven in olving vraagbaak blz110.

Hans4040 PRO, 10 maanden geleden

Voor het geval je die vraagbaak niet hebt:
Klik op afbeelding

.

Hans4040 PRO, 10 maanden geleden

En...is het gelukt..?

Moderator Problemcar PRO, 10 maanden geleden

Beste topicstarter, fijn dat u gebruik heeft gemaakt van ons forum. Heeft u de oplossing inmiddels gevonden? Dan stellen we het op prijs als u dit terugkoppelt in dit topic.

Mvg.
Moderator Problemcar

    heb net met de moderator gebeld dat ik niet kon reageren - Gijs201, 10 maanden geleden

Beste antwoord, geplaatst door Gijs201, 9 maanden geleden

beste Frans, Hans en Moderator,
Eindelijk lukt het om te reageren. Nu probeer ik het in een andere browser dan Firefox en bestaat de mogelijkheid ineens wèl.

Excuses dus voor late reactie!

Het is gelukt, het was een kwestie van de stelmoer bijstellen en nu is dat probleem opgelost.

Hartelijk bedankt voor jullie snelle en scherpe suggesties!

Ik heb weer wat bijgeleerd. Groet, Gijs

Hans4040 PRO, 9 maanden geleden

Beste Gijs, ik gebruik ook Firefox, dus dat kan het probleem niet zijn.
Maar mooi dat alles weer goed werkt, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.