Mercedes-Benz 280: becker-'prod'

Bouwjaar: 1976, Brandstof: LPG, Motorcode: w123

Hallo,
ik heb een becker audio-10 met cd aangesloten in mijn w-123.
Nu krijg ik elke keer de melding 'PROD' op mijn display na enkele seconden.Blijkbaar heb ik een extra verbinding nodig naar de 'CAN'?Weet iemand hier iets van en is het op te lossen en zoja,hoe?
Ik hoop op reacties anders heb ik dus niks aan de radio------grrrrrrrr-----

mvgr,

j. de wit

classicman

Geplaatst door classicman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi classicman

Ja dat klopt je moet hem aan sluiten op de interieur canbus maar als je dat gedaan hebt moet je hem vaak ook nog vrijgeven via de laptop in je audio 10 maar in jouw geval heb je in die auto geen Canbus dus zal deze radio niet gaan werken.

Gr Dirk

classicman (0), 17 jaar geleden

Hoi dirk,bedankt voor je reactie,

zeg,is het niet te omzeilen op de een of andere manier?Weet jij dat niet toevallig?

gr,

Bril (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi classicman

Voor zo ver ik het kan overzien heb je Canbus nodig omdat het signaal contact aan ook via canbus loopt.Maar wat eigelijk nog belangrijker is dat de radio vrijgegeven word met een laptop via het programma DAS en hier voor moet je ook een diagnose aansluiting hebben of maken zodat je met een laptop in je radio de parameters kan veranderen.Dus wat je kan doen is deze radio in een anderen MB proppen en via je diagnose stekker de radio uit de PROD stand halen en dan weer in je eigen auto zetten (PROD stand gaat niet inwerking als de voeding er af is geweest)na het monteren in je eigen auto kan je kijken of de radio goed werkt en misschien moet je hem dan zelf wel aan en uit zetten maar dat moet je maar bekijken na het vrijzetten van de radio.

Gr Dirk

pollythepolster (0), 17 jaar geleden

Hallo dat het niet werkt komt inderdaad doordat je in een w123 geen canbus hebt.
nu is er een canbus interface te krijgen, ik weet zeker dat die voor een comand 2.0 te krijgen is zodat je comand kunt aansluiten in een auto zonder canbus.
ik weet alleen niet of dit ook werkt met de audio-10.

kijk hier maar eens kost 60 euro

http://cgi.ebay.de/CAN-BUS-Interface-fue...

classicman (0), 17 jaar geleden

hoi,
bedankt voor de moeite om een oplossing te vinden voor mij!Helaas heb ik me er maar bij neer gelegd dat ik een verkeerde radio heb gekocht en daarom ben ik nu ook al voorzien van een andere radio,want zo lopen de kosten te hoog op!
mvgr,
j.de wit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.