Mercedes-Benz B 180 CDI: Bedrijfsrem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Beste

Mijn auto is afgekeurd voor bedrijfsrem. Verschil van meer dan 30% dan 50% tussen remkrachten van eenzelfde as bij de maximale remkracht
Wat betekend is ?
Wat is probleem ?

Mvg

Tomyy

Geplaatst door Tomyy (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

NielsAMGw203 (0) PRO, 5 jaar geleden

Hallo,

Dat wilt zeggen dat tijdens het remmen met de voetrem er een verschil van 30 tot 50% tussen links en rechts. Staat er bij welke as? Vooraan of achteraan?

Niels

Tomyy (0), 5 jaar geleden

Voor as

NielsAMGw203 (0) PRO, 5 jaar geleden

Ok,

Ben je zelf een beetje handig en zou je er zelf willen naar opzoek gaan?
Dan geven we je hier een paar tips 😊

Tomyy (0), 5 jaar geleden

Ja, zeg maar

NielsAMGw203 (0) PRO, 5 jaar geleden

Goed,

Ik vermoed dat remblokken en remschijven nog ok zijn? Weet je welke kant het mist remt? Indien niet moet je alles controleren aan beide zijde.
Duw de remcilinders of zuigers terug en kijk of dit vlot gaat. Anders zit er hier eentje van vast. Als deze zijn terug geduwd monteer dan opnieuw de zuiger en kijk of deze vlot over de geleiders gaat. En als laatste stap kijken of de remblokken niet vastzitten in hun geleiders. Als dit allemaal ok is gaat het kijken worden naar het hydraulisch systeem maar dit is minder voorkomend.
Let wel op je werkt aan het remsysteem van de auto!! Dus best alles dubbel checken.
Alles gemaakt is en gemonteerd is eerst een paar keer goed pompen op het rempedaal voor je vertrekt!

Veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.