Mercedes-Benz 240: benzine verbruik van mercedes 240 e

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2600

Goede morgen
Het benzine verbruik van mijn 240 e is hoog er is al een nieuwe luchtmassameter in gezet
Maar 1 op 7 tot 8 op de snelweg bij 120/140 km per uur en in de stad 1 op 5 bij 50/60 km per uur gecombineerd 1 op 6 hij heeft bij de Mercedes gestaan die weten niet wat het is het ligt ook niet aan mijn rechter voet.

alex 10

Geplaatst door alex 10 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Is de uitlaat volledig gasdicht en niet lek? Vooral het 1e stuk tot na de katalysator.

Zijn er foutcodes? En zo ja, welke zijn dat?
Is het signaal van de lambda-sondes al gecontroleerd?
Is de Long Term Fuel trim al eens gecontroleerd (uitlezen met EOBD)?

Het gevaar van een vernielde katalysator is niet theoretisch als je doorrijdt met deze storing, ik kom ze met enige regelmaat tegen.
Gevolgen lopen uiteen van niet meer door de eerstvolgende APK-keuring komen, tot aan het smelten en daardoor verstoppen van de katalysator.
Als gevolg van de verstopping zal de motor afslaan en nooit meer aanslaan. Volgens de wet van Murphy gebeurt dat midden in de nacht
in de middle of nowhere. Dat gaat een dure grap worden. Auto afslepen, taxi naar huis plus nog een nieuwe kat en mogelijk ook nog lambdasonde.

alex 10 (0), 14 jaar geleden

bij mercedes hebben ze hem uitgelezen maar geen foutcodes en de rest kijken ze toch ook na lijkt mij of niet net zoals de luchtmassameter dat heb ik zelf bij een ander moeten cotrolleren.
vandaag getankt 70.14 liter getankt 547.6 km gereden is 1 op 7.8 +/- 250 km in de stad de rest snelweg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 240 of stel zelf een nieuwe vraag.