Mercedes-Benz C-Klasse 2000: betrouwbaarheid w202/cdi van 2000

Bouwjaar: 2000

Gisteren heb ik mijn c220cdi opgehaald bij de MB-dealer. Hij is pas in mijn bezit en er moesten nog wat kleine zaken aan gebeuren. Een medewerker van MB zei mij dat dit zijn favouriete auto/serie is.Dit omdat het een auto van bj. 2000 is en volgens hem de laatste van een serie vaak de beste zijn, aangezien dan alle kinderziekten eruit zijn, m.a.w. goed doorontwikkeld. Klinkt mij palusibel in de oren. Heeft iemand hier ervaring mee??

merkrijder

Geplaatst door merkrijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

zou kunnen en die monteur zal wel uit ervaring spreken.ik ken iemand die een nieuwe e seri heeft gekocht een 2 jaar geleden maar die staat meer in de garage dan dat die rijd

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

De prijs is het bewijs, zullen we maar zeggen.
Ikzelf zal nooit een 202 nemen ongeacht welke motor.
(Maar wellicht voor weinig en deze er nog knap bijstaat?)

merkrijder (0), 19 jaar geleden

Ik weet niet wat dit met de prijs van doen heeft! 'Wellicht voor weinig'....... Irrelevantie met een vleug van een soort nieuw misplaatst snobbisme??

101 (0), 19 jaar geleden

Hee,laat de man ...
Ik rij taxi en heb ze allemaal gereden de laatste 11 jaar .
Als er een wagen is die ik zou aanraden is het inderdaad de 202 !!!
Vandaar dar ik em zelf ook heb !

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Je begrijpt mij niet goed, de motor is het probleem niet maar de rest van de auto is inferieur. En dat heeft niks met snobbisme te maken maar met ervaring. En als er andere mensen zijn met een andere mening, dan is dat hun goed recht. Punt is alleen dat jij anderen om hun mening vroeg! Vervolgens krijg je een wat negatievere mening en ga je vervolgens zelf zeggen:'met een vleug van een nieuw misplaatst snobbisme??'Het word nieuw is mij ook onduidelijk.
En ja taxichauffeurs, laat ik daar maar niet op in gaan....

autoxpert790 (0) PRO, 19 jaar geleden

Een 220 cdi van 2000 is niks mis mee, is mijn ervaring. en wat er inferieur aan de rest van de auto zou moeten zijn weet ik eigenlijk niet, heb 3 zeer tevreden rijders met zon auto

101 (0), 19 jaar geleden

Zoals eerder gezegd heb ik ze allemaal gereden en niet alleen de motor maar zaken zoals interieur welke bij goed huisvadergebruik werkelijk als nieuw blijft zijn ongeevenaard ...
Andere zaken zoals ruimte en niet geheel onbelangrijk de prijs vallen ook uit in het voordeel van het oude model .
Persoonlijk rijd ik liever ook Maybach maar als je naar de ´big picture´kijkt kan ik werkelijk met de beste wil van de wereld weinig betere value for money auto´s noemen .
En dan te denken dat ik vorig jaar nog €25.000 heb neergelegd voor mijn wagen !
geen koopje dunkt me ...

de opmerking over taxichauffeurs ondersteun ik volledig overigens !

annmisty (0), 19 jaar geleden

Let maar niet op Plurkje, ik denk dat het een citrofielletje is.
Aangezien deze mensen nog nooit in een echte auto hebben gezeten zal hij wel afgunstig zijn. (Kan hem zelf waarschijnlijk niet betalen) Ik rijd zelf echter ook 202, en heb er al jaren plezier van.

Veel plezier nog met je nieuwe auto ;)

Mvgr,

Maurice

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ha,Ha,Ha,
Ik lees met plezier dat er zoveel mensen geen kwaad woord over hun geliefde 202 wensen te horen. En voor Maurice: ik heb zelfs nog nooit in zo'n citroen gereden, laat staan bezeten!
Maar wat ik wel moet toe geven mijn hart ligt bij andere Mercedes modellen zoals de 201 of de 203, maar ook de 116 en de 123 of de 109, etcetera, etcetera. Kortom er is meer onder de zon, en het hoeft ook niet allemaal even groot en zwaar te zijn.
Maar die 202 blijft gewoon en lullige wagen, in mijn ogen, beknibbeld op alle fronten.
Maar wel veel plezier ermee, als je dan toch zonodig zo'n ding hebt gekocht.

101 (0), 19 jaar geleden

Ergens heb je wel gelijk plurkje...kaal is het ook niet al te spectaculair .
Maar met een aantal leuke opties (zoals: sport-pakket,designo-leder bi.color interieur, elec.ramen stoelen/hoofdsteunen, elec.sch/kantel zonnedak, parktronic ,MB-alarm +ab., xenon verlichting inc.koplampwissers, metallic-lak, stoelverwarming, deelbare achterbank ,elec.airconditioning, aut.5traps steptronic versnellingsbak, zonnescherm en nog een aantal af-fabriek-zaken waar ik nu niet zo even 123 op kan komen denk ik dat je, gezien het een limted edition betreft, best wel voor de dag kan komen met zo´n ding ...
Het is dat het mij niet zoveel doet verder anders zou ik nog doorgaan over de opties die ik er zelf bij heb genomen ! (vdo-dayton dvd navigatie met in dash klapscherm (5600), high.end soundsystem +DVD 1000 watt dd5.1, dvb dual-tuner digitenne, 17´´ AMG velgen 225/50/17, performance chipset, leder/hout bi-color stuurwiel(sport), koni luchtvering/dempers v/a, geventileerde schijven, track&trace (gprs) ...
Oja en ik was de elec.inklapbare buitenspiegels vergeten ...
oja, en de carkit natuurlijk ...
Dit alles opgeteld bij de standaard voorzieningen (ABS,ESP+sperdif, 4x airbag,elec.spiegels, regensensor, aut.kofferbak+remote, zonnewerend glas(standaard op sportpakket, aut.vergrendeling inc.anti carjack beveiliging en ja nog meer dingen waar ik weer even niet zo 123 op kan komen !

Sorry hoor maar waar er hier en op welk front beknibbeld is mag je mij en de andere heren dan wel even uitleggen !

ps,
En als je dat dan doet hoop ik dat je rekening houdt met het feit dat ik van zowel de standaard-voorzieningen alsmede de af-fabriek opties er heus nog wel een aantal van ben vergeten ...

101 (0), 19 jaar geleden

En dan zijn er natuurlijk de in-materiele zaken !
Wat dacht U van een door mij gerealiseerd verbruik van 1:11/1:17 ?
De topsnelheid van 200 km/u
De accelaratie van 100km in ong.8 seconden
1 liter olie per ong.10.000 km

Ja, he is altijd leuk als mensen vragen of het diesel is of benzine ...

Uiteraard kan het altijd beter maar ik ben er inderdaad blij mee ...
Overigens begin ik me nu stilletjes aan af te vragen in welk voertuig U (plurkje)zich voortbeweegt...
Ik weet zeker dat ik daar een mening over heb !
Hopelijk doet U dat enigzins gedetaileerd waarbij U zaken noemt zoals daar zijn : type,bouwjaar,opties,kleur ...

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Tering wat een lijst!
Geen wonder dat ik op wat zere tenen ben gaan staan.
Ook begrijp ik nu waar dat astronomische bedrag vandaan komt.
En ik ben ook niet geheel ongevoelig voor al dat comfort.
Maar ook nu weer blijf ik erop hameren dat het persoonlijke smaken betreft, en als antwoord op jou vraag(101), ik rijd zelf in wat oudere meug. Een 115 en een 123 (300)(diesels (overigens ook met een aardige lijst extra's). Maar voor mijn werk stap ik in iedere Mercedes, en op grond daarvan heb ik een mening gevormd iets meer gefundeerd dan alleen maar het uitelijk.

101 (0), 19 jaar geleden

Ach,ja ...en denk niet dat dit mijn favoriete wagen is want dat is, was en zal voorlopig ook de 124 blijven !
Uiteraard in bv. een elegance-uitvoering of sportline ...
Overigens zie ik de 123 altijd graag rijden !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.