Mercedes-Benz Vito: biobrandstof

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 108 cdi

ik heb een vito 108 cdi uit 2000
kan ik mijn dieselolie zonder problemen vermengen met biobrandstof
zo ja in welke verhouding en welke biobrandstof is het beste

vito66

Geplaatst door vito66 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

spanbandje (0) PRO, 16 jaar geleden

Cdi motoren zijn volgens mij niet geschikt voor biobrandstof( dit kan je lokale dealer zo opzoeken en zeggen welke er toegestaan zijn) de brandstoffen die je in duitsland aan de pomp wel, maar jij hebt het over zelf mengen, het probleem zit in de smering van de hogedruk pomp, in de biodiezel zitten niet de dope`s voor de juiste smering, zeker niet als je zelf gaat mengen, de oude motoren met lijnpompen kunnen desnoods op slaolie draaien die hebben geen hoge inspuitdrukken, maar je kan het altijd proberen maar als je problemen krijgt met het cdi systeem kost het wel en paar duizend euro om te vervangen, Hogedrukpomp, verstuivers leidingen spoelen, officeel en nieuwe tank i.v.m. slijpsel van de pomp of verstuivers in de tank, dus een grote gok
Ik zou niet zo maar experimenteren wij hebben hier auto`s gehad die op rode gasolie hebben gedraait en een compleet nieuw brandstof systeem hebben gekregen
je mag wel op rode diesel rijden maar wel volgens en din norm i.v.m. smering.
M.v.g. Marcel

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Niet beginnen aan PPO (Pure Plantaardige Olie) zonder je er grondig in te verdiepen. Je riskeert de problemen die Marcel al aangeeft.

Biodiesel is in lage concentraties (tot 20%) geen probleem. In hogere concentraties ook niet als de wagen is vrijgegeven (zie tankdop of instructieboek).

Treb (0), 16 jaar geleden

Moi,
Hier is veel info te vinden: http://www.ppo.nu Bezint eer ge begint.
Groet,
Bert

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zie boven, de waarschuwingen.

Voor mijn oudere type blok geen probleem, maar niet voor de moderne motoren.

mrlofsky (0), 16 jaar geleden

Blijft koffie dik kijken..

zelfs rode diesel is een risico?
is dus geen gewone diesel met kleurstof..

Wat zijn de ervaringen met de Vw lt 28 1983 met plantaardige olie?
Biodiesel lijkt nog agressiever..
Professionele installatie met brandstofverwarming en dubbel systeem lijkt geen prolemen op te leveren.
Lijkt me raadzaam in deze gevallen al de onderdelen in voorraad te hebben als het fout gaat ( tevens vraag naar vwlt 28 onderdelen hiervoor).

tanx

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Huub, de problematiek t.a.v. plantaardige olie (PPO) is wezenlijk anders dan die bij biodiesel. Dit kun je niet over één kam scheren.

Je LT is in beginsel goed om te bouwen voor PPO. Een tweetanksysteem is soms handig maar niet per se nodig. Zie PPO.nu, zoals Treb al aanhaalt. Ik zou vast uitkijken naar een reserve inspuitpomp (maar niet op dit forum).

Biodiesel (puur) zou voor alle diesels tot de allerlaatste generatie geen problemen mogen geven, mits het voldoet aan de EN14214.

Over rode gasolie is elders op dit forum veel geschreven. Gebruik even de zoekfunctie.

Succes, Thijs

mrlofsky (0), 16 jaar geleden

wellicht interessant m.b.t. plant-aardige olie

www.journeytoforever.org

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.