Mercedes-Benz C180 combi: bokkende / schokkende auto

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Met name tijdens het rijden met een aanhanger, vooral bij achteruitrijden, begint de auto ergerlijk te bokken / schokken. Dit probleem doet zich voor bij niet volledige ontkoppeling. Ook zonder rijden met aanhanger (voor en achteruit) openbaart dit probleem zich soms. Auto heeft 145.000 km gelopen. Zelf denk ik aan koppelingsplaten, anderzijds, bij het op laten komen van de koppeling en de voet op de rem, gaat de koppeling niet slippen en wil de motor netjes af slaan.
Heb het idee dat, het bij een zwaardere belading van de auto erger is.
PS: tijdens optrekken in b.v. de 3e versnelling vertoont de auto ook soms schokken, dit is ook soms een lange tijd over, misschien heeft het met elkaar te maken?
Weet iemand wat dit kan zijn?

mercedes c180combi

Geplaatst door mercedes c180combi (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

guardian (0), 16 jaar geleden

Op zeker de koppeling! Drukgroep en koppeling + lager vervangen.

mercedes c180combi (0), 16 jaar geleden

Van een collega hoorde ik dat het in de aandrijflijn kan zitten. Tussenlager, rubber van de aandrijfas versleten. Bij achteruitrijden zou deze verbinding dan gaan knikken wat het bokken verklaard.

j.v.d.looij (0), 16 jaar geleden

heb het gehad met een 300d,was een motorsteun kapot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.