Mercedes-Benz Slk-Roadster: Brandend lampje op dashboard

Bouwjaar: 1998

Hoi allemaal,
Ik heb een probleem met een slk van'98.
Het dashboard geeft aan dat er een lamp kapot is,maar dit is niet waar! Zodra ik het dimlicht aanzet krijg ik die melding.
Er is dus geen lamp kapot en er zit ook geen verkeerde lamp in. Wie weet hier iets over? zit er misschien ergens een stuurunit tussen die kapot kan zijn? Alvast bedankt!

cdh

Geplaatst door cdh (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz SLK-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ballo (0), 18 jaar geleden

vervang de lichtschakelaar deze is gelijk contr.-unit lampen komt zeer vaak voor!

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Zeg kerel, ik denk dat de lichtschakelaar en de controle-unit vrijwel zeker goed zijn. je zegt dat zodra je de dimlichten aan zet dan krijg je de foutmelding, dit betekent dat er door een van de dimlichten te weinig lichtopbrengst is, wat wil zeggen dat b.v. de lamp 40 watt is maar door veroudering(branduren)maar 38 watt of 35 watt lichtopbrengst is. Vervang de beide dimlichten door twee nieuwe en de probleem is weg. Je kan ook alleen eentje vervangen maar na een tijdje gaat de andere ook stuk,MVG.

cdh (0) PRO, 18 jaar geleden

hoi,beide bedankt voor de reacties. Ik had de lampen al vervangen,maar dat hielp niet. Na het vervangen van de schakelaar was het lampje uit! bedankt!

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Geef vlg keer betere info, je vertelde niet dat je nwe lampen in had gefriemeld, maar ja end goed al goed,mvg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.