Mercedes-Benz Slk-Roadster: Brandend lampje op dashboard

Bouwjaar: 1998

Hoi allemaal,
Ik heb een probleem met een slk van'98.
Het dashboard geeft aan dat er een lamp kapot is,maar dit is niet waar! Zodra ik het dimlicht aanzet krijg ik die melding.
Er is dus geen lamp kapot en er zit ook geen verkeerde lamp in. Wie weet hier iets over? zit er misschien ergens een stuurunit tussen die kapot kan zijn? Alvast bedankt!

cdh

Geplaatst door cdh PRO , lid sinds 19 jaar geleden

4 Reacties

ballo, 17 jaar geleden

vervang de lichtschakelaar deze is gelijk contr.-unit lampen komt zeer vaak voor!

mr-moh PRO, 17 jaar geleden

Zeg kerel, ik denk dat de lichtschakelaar en de controle-unit vrijwel zeker goed zijn. je zegt dat zodra je de dimlichten aan zet dan krijg je de foutmelding, dit betekent dat er door een van de dimlichten te weinig lichtopbrengst is, wat wil zeggen dat b.v. de lamp 40 watt is maar door veroudering(branduren)maar 38 watt of 35 watt lichtopbrengst is. Vervang de beide dimlichten door twee nieuwe en de probleem is weg. Je kan ook alleen eentje vervangen maar na een tijdje gaat de andere ook stuk,MVG.

cdh PRO, 17 jaar geleden

hoi,beide bedankt voor de reacties. Ik had de lampen al vervangen,maar dat hielp niet. Na het vervangen van de schakelaar was het lampje uit! bedankt!

mr-moh PRO, 17 jaar geleden

Geef vlg keer betere info, je vertelde niet dat je nwe lampen in had gefriemeld, maar ja end goed al goed,mvg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.