Mercedes-Benz slk 200: variodak opent niet....

Bouwjaar: 1998

Goeiemiddag collega's.

Wij hebben hier een SLK200 staan, en is voor privegebruik. Sinds een tijdje hebben we het probleem dat het dak niet meer opent nadat de kofferdeksel opengegaan is. Je hoort dat de motor even stopt na de kofferdeksel, waarna de pomp weer gaat draaien om het dak te openen. Hij wordt wel ontgrendeld, en je kunt zien dat hij zachtjes aan het dak trekt. Als de auto een tijdje gereden heeft, of gelopen, vaak wil het dan wel. Hetzelfde probleem treed ook op bij het dichtgaan van het dak. De kofferdeksel gaat open, maar dan komt het dak niet omhoog. Mijn vraag is: Waar kan ik het oliepeil controleren? en weet iemand van de kllacht verder?

Luiehond

Geplaatst door Luiehond PRO , lid sinds 18 jaar geleden

2 Reacties

IWvan PRO, 17 jaar geleden

De elektro-hydraulische pomp voor het dak zit rechts achterin, hierop peil je ook de olie.
Waarschijnlijk zijn er een paar micro-schakelaars stuk, die de verschillende dak positie's herkennen.
Hiervan is ook service informatie(de MB- dealer!), de oude typen schakelaars reageren te veel op temperatuur verandering, dit verklaard misschien ook, dat het dak soms wel goed is.

Luiehond PRO, 17 jaar geleden

Hartstikke bedankt voor je antwoord. we hebben het regelblok eruit gehaald, en een andere ervoor in de plaats gezet. Het dak is weer ok! Bedankt....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz SLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.