Mercedes-Benz 220: C klasse 220 D 1997 brandstofpomp (LUCAS) probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2200

Hoi allemaal ik heb het volgende probleem dat het lapje EPC soms gaat branden .... en dan weer op nieuw starten gaat ie weer uit.
Nou heb ik het hier opgezocht en heb het een en ander kunnen vinden maar er zijn zoveeel verschillende oorzaken .

Als ik de auto voorgloei en dan start , gaat het EPC lampje branden , MAAR als ik de auto voorgloei en daarna uit en meteen starten gaat het lampje niet branden !! kan het ergens anders aan liggen ?? vvorgloeier of zo .
Ik geloof dat de brandstofpomp al een keer is gereviseerd , want hij is namelijk gemerkt (dmv een blauw verfje op de buitenkant)

Wat ik ook heb gemerkt dat het lampje soms aangaat als ik van de snelweg op een afrit rijd en gas terug neem bij vol gas heb ik er geen problemen mee.

Hopelijk kan iemand me helpen en me uitleg geven wat ik het beste kan doen ( en evt waar ).

Alvast bedankt.

Samm

Geplaatst door Samm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 220? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

EPC lampje kan meerdere oorzaken hebben, het verstandigst is om eens te laten uitlezen bij de dealer. Kost wat maar dan kan je beter het probleem lokaliseren.

Samm (0), 17 jaar geleden

Hoi Paul ik heb het al een keer uit laten lezen maar daar wisten ze ook niet wat het betekende , iets met vervroegen of zo het zit in de pomp (nokkenas) .
Ik kan het nog een keer uitlaten lezen .

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Gebruik de zoekfunctie op de site eens, er zijn veel problemen (en oplossingen!) bekend over de OM604 motor met die 'fijne' mb onwaardige lucas pomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 220 of stel zelf een nieuwe vraag.