Mercedes-Benz E-Klasse: carkit mercedes E met command

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2200 CDI

Ik heb een mercedes E220 CDI van 2001.Er zit wel command navigatie in maar geen carkit.Weet iemand wat er nodig is om handsfree te bellen.Alles moet kunnen communiceren met de command en te bedienen met de stuur bediening.Bestaat er ook iets met bleutooth.
Er moet denk ik een interface ingebouwd worden.Maar welke?

h-heerink

Geplaatst door h-heerink , lid sinds 13 jaar geleden

5 Reacties

nic PRO, 13 jaar geleden

bleutooth is pas ongeveer een jaar origineel mogelijk. informatie inwinnen bij audiospeciaal zaak er zullen vast wel aansluitsetjes voor zijn. het makkelijkste is als je een lokale dealer opzoekt die kan zien of je auto is voorbereid en welke craddle je voor jouw telefoon nodig heeft om te kunnen werken op stuur en command. zitten nogal veschillen in type en uitvoering.

h-heerink, 13 jaar geleden

Heb ik nu alleen een craddle nodig of ook een interface?Bij de dealer zeggen ze dat het moeilijk is (dus duur) omdat er geen telefoon voorberijding in zit.
Is een cd wisselaar aansluiten ook zo'n probleem?
Zijn er aansluitschema's in omloop?
Het kan toch niet zo zijn dat alles via de mercedes dealer moet lopen.

nic PRO, 13 jaar geleden

als er geen telefoon voorbereiding in zit is het inderdaad kostbaar en moeten er diverse regeleenheden en aanvullende bedrading ingebouwd worden . Er zijn natuurlijk schema`s te krijgen/ kopen (dankzij de wet monty)Dat kan via MB of een audiospeciaalzaak die ook inbouwd. Een losse parrot scheelt je heel veel geld en tijd. De wisselaar hangt ook weer van de radio af en wat je wilt, een originele wisselaar op het originele systeem is wel simpel in te bouwen maar ook prijzig. Afhankelijk van systeem moet deze in command kenbaar gemaakt worden om storingen te voorkomen. heb wel al diverse malen meegemaakt dat het gewoon werkt zonder aanmelden, maar ook wel storingen meegemaakt door verkeerde programmering na inbouw. er is dus geen pasklaar antwoordt voor.
Natuurlijk zijn er bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in jouw wensen maar of die veel goedkoper zijn dat zal je moeten opvragen. Niet alleen MB maar bijna alle merken proberen toch door speciale inbouwvoorwaarden de klanten naar de dealers te binden. Als je het nog eens goed bekijkt heeft de originele apparatuur maar 2 voordelen stuurwielbediening en display in Combiklok Met losstaande apparatuur kun je verder nagenoeg hetzelfde bereiken.

h-heerink, 13 jaar geleden

Na een beetje googelen heb ik een bedrijfje gevonden dat zo'n setje kan leveren.Een interface,een craddle,glasvezelkabel,een aansluitschema,een antenne + kabel,enz voor 300 euro.Niet duur als je de richtprijzen van mercedes bekijkt.Ik probeer het gewoon.Je moet wel goed kijken of interface,type command en telefoon bij elkaar horen.In iedergeval bedankt voor uw reactie.

Ramdjanmn, 3 jaar geleden

Hallo Heerink, hebt zelfde probleem. Pas een E200 van 2007 gekocht, maar kan mijn mobiel niet koppelen. bedradingen moeten getrokken worden enz. kost heel duur. jij had een bedrijf gevonden die goedkoper was. Graag het adres van de bedrijf als het kan. Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.