Mercedes-Benz E-Klasse: loopt vermoedelijk niet op 6 clinders

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300 24v zonder turbo

Hallo het volgende,wanneer de motor koud is heb ik het idee dat deze wel goed loopt maar toch een ander geluid maakt, wanneer de motor warm is dan voel je tot +/-1500 toeren dat de motor inhoud daarna is het niet meer merkbaar , ik had graag de inspuitdruk van de verstuivers willen weten zodat ik deze kan testen. Welke dop heb je nodig voor de verstuivers er uit te draaien?. Klopt het dat wanneer een verstuiver niet goed inspuit dat je dan ook een ander motor geluid (rauwer) hebt?.
Of ligt het aan de klepstoters ?
Wie oh wie kan me helpen.

Alvast bedankt voor de reactie.

Wil Hubert

wil hubert

Geplaatst door wil hubert (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Harry4233 (0) PRO, 16 jaar geleden

Inspuitmoment word vervroegd bij koude start waardoor de motor "anders klinkt", het kan wel zIjn bij een slechte verstuiver dat je motor wat minder mooi lees rauwer loopt inderdaad. Probeer eerst een een toevoeging in je brandstof om je injectoren te reinigen , ik heb zelf de beste ervaring met forte diesel fuel conditioner , helpt dit niet dan je verstuivers eruit draaien dit kan met een gewone dop, maat weet ik zo niet uit het hoofd, de verstuivers dan even laten testen en evt ultrasoon reinigen, dan weet je zeker dat het probleem niet daar aan ligt.

Normaliter hebben je klepstoters er weinig mee te malen, deze kunnen echter wel een scherpe tik geven wanneer ze versleten zijn, of vaak bij een lekke koppakking hoor je ze wel, alhoewel dit bij multiklepper motoren zoals de jouwe haast niet voorkomt.

wil hubert (0), 16 jaar geleden

Hallo Harry ik heb de 6 verstuivers eruit gehaald en laten controleren maar hij doet het nog steeds .Ik denk dat ik toch in de richting van de brandstof pomp moet denken , als hij koud is loopt hij goed en opeens dan maakt hij dat geluid. Ik zal wat laten weten wanneer het is opgelost.Het gaat me denk ik wel een hoop geld kosten .

gr Wil Hubert

Harry4233 (0) PRO, 16 jaar geleden

Toch lijkt het me sterk dat je pomp kapot is echt

wil hubert (0), 16 jaar geleden

Hallo Harry hier en late (te late )berichtje ik was destijds bij de dealer geweest en die vertelde dat er niks aan de hand was ,Ik naar diegene wat mijn verstuivers hat getest (diesel specialist ) en die vertelde dat ze allemaal zo,n geluid maken .
Ik heb er niks meer aangedaan .Ik heb nu een ander probleem ,de motor valt uit bij lage snelheden ik heb deze vraag vandaag op het forum gezet .Misschien weet jij een oplossing.

alvast bedankt

gr Wil hubert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.