Mercedes-Benz 230: CE230 Automaat schakelt te snel door.

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 230

Beste allemaal,

Ik ben sinds een paar maandjes in het bezit van een Mercedes C123, CE230 uit 1983. Ik heb er nog niet veel mee gereden maar dat gaat wel gebeuren. Nu wil ik dat deze voor die tijd helemaal in orde is. Ik heb gemerkt dat als ik vertrek en de automaat in "D" zet hij gewoon netjes optrekt maar als er van de 1e trap naar de 2e trap geschakeld word is deze 2e trap zeer kort en wordt er meteen door geschakeld naar de 3e. Resultaat is dus dat ik te laag in mijn toeren kom te zitten. Trap ik dan het gas helemaal in dan schakelt hij ook wel weer terug maar dan weer in hele hoge toeren. Ook neem ik maar 2 schakel momenten waar en als mijn onderzoek klopt zou 't een 4 traps automaat moeten zijn.

Wie kan mij vertellen wat er eventueel aan de hand kan zijn en wat er aan te doen is?

Met vriendelijke groet,

Mike

Mike1809

Geplaatst door Mike1809 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 230? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 11 jaar geleden

Deze bak vertrekt bij rustig wegrijden in tweede. Bij volgas optrekken vertrekt hij wel in één. Probeer maar.
Ten aanzien van het vroeg opschakelen: hoe is de automaatbakolie? Is deze ververst? Hoe is het filter?

Gr.
Paul

Mike1809 (0), 11 jaar geleden

Beste Paul,

Dank voor je reactie. Ik wist niet dat deze automaat vertrekt in de 2e versnelling, toch handig om te weten! Maar dat zou dan betekenen dat ie maar heel erg kort gebruikt maakt van de 3e versnelling. De olie zou recentelijk vervangen moeten zijn maar dat weet ik niet zeker. Ik zal 'm binnenkort wel even voorzien van nieuwe vloeistoffen.

Ik hou je op de hoogte Paul, harstikke bedankt alvast.

M.v.g.

Mike

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 230 of stel zelf een nieuwe vraag.