Mercedes-Benz C-Klasse: Centrale vergrendeling met infrarood afstandsbediening

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik heb een probleem met mijn centrale vergrendeling. Bij beide sleutels dient zich het volgende probleem voor:

De auto vergrendelt goed met de sleutel.

De auto ontgrendelt niet met de sleutel. Groene lampjes op sleutel en spiegel gaan wel branden, startonderbreker gaat eraf, maar deuren blijven gesloten.

Heb andere pomp geprobeerd, hielp niet. Heb ander kastje van comfortsluiting geprobeerd, hielp ook niet.

Alle zekeringen zijn goed.

Nu is het zo, dat als ik de minpool van de accu even loshaal, dat de auto dan wel ontgrendelt met het knopje op het dashboard. Maar zodra ik een keer heb geprobeerd te ontgrendelen met de sleutel, dan werkt het knopje op het dashboard niet meer voor ontgrendelen. Wel voor vergrendelen. Zodra ik de minpool er weer even afhaal werkt het knopje ook weer voor ontgrendelen.

Ik vermoed dus dat het signaal van de sleutels niet meer goed is, al trek ik dat zelf ook in twijfel omdat het bij beide sleutels zo is.

Heeft iemand dit hier ooit meegemaakt?

Mijn alarm ligt overigens losgekoppeld, kan het hier ook mee te maken hebben?

Aristoteles

Geplaatst door Aristoteles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

U hebt in vorige topics --- alarm c180-- vanaf 9 oktober tot 24 oktober antwoorden gekregen wat doen u daar verder feitelijk mee.???? of klopt info niet???
Comfortsluiting heeft niets met u probleem te maken.

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Ja, dit klopt gedeeltelijk. Omdat het probleem nu niet meer het alarm is maar de CV heb ik de huidige vraag even opnieuw geformuleerd. Ik heb nu een specifieke vraag over de CV, en dus niet over het alarm wat het onderwerp was van het vorige topic. Ik hoop dat je dit begrijpt.

Met alle vorige tips heb ik wat gedaan, zie topic over alarm. Alles heb ik ook beantwoordt. Ik heb opgeloste problemen gemeld en heb mijns inziens dus wel OK gehandeld. Als dit niet zo is hoor ik het graag.

Weet u misschien ook waar mijn probleem wel mee te maken heeft?

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

Dus , ja, dit klopt gedeeltelijk -(-wat klopt er niet) -het alarm werkt --- en de zenders zijn goed-- maar de cv nog niet dan met HHT zender ontvangst controleren bij dealer

Hans4040 (320) PRO, 14 jaar geleden

Willy9, dit is mijn topic niet , maar ben wel benieuwd;

het vreemde aan deze auto is, dat er zowel in de deurgreep als in de spiegel een rood/groen ontvanger zit...(zie andere topic)
Volgens mij is de spiegel OF de deurgreep, en niet allebei?
Zou de vorige eigenaar een beetje aan het knutselen zijn geweest?

En Ardi, als je op de afstandsbediening drukt, gaan dan de lampjes in de deurgreep knipperen of in de spiegel (of allebei) ?

mvg,
Hans.

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Ok, dan ga ik binnenkort even naar de dealer, die kunnen blijkbaar signaal uitlezen als ik het goed begrijp. Maar Willy, het alarm werkt nog niet hoor, dit ligt nog afgekoppeld zoals in het begin. Ik wilde eerst de AB goed hebben namelijk, ik ben anders een beetje bang dat ik het alarm of startonderbreker er niet meer afkrijg als ik het nu aankoppel nu de sleutel nog niet naar behoren werkt. Maar wellicht (jullie hebben meer inzicht merk ik) is het zo dat als ik het alarm aankoppel dat alles wel werkt zoals het hoort. Maar ik zal eerst de sleutel laten uitlezen.

Hans, het klopt dat er zowel op de deurgreep als op de spiegel lampjes zitten. Of dit zo hoort weet ik niet. Ze gaan ook beide branden, groen bij ontgrendelen, rood bij vergrendelen.

Is weinig zelf aan geknutseld vermoed ik, grotendeels dealer onderhouden auto dus lijkt me niet logisch, al kan ik het niet uitsluiten.

ludolf01 (0), 14 jaar geleden

Hoi, ik heb je een schema gestuurd van de CV, dat zoekt makkelijker.

gr.
Ludolf

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik hebt de beide topics nog eens goed herlezen -- het volgende--de sleutels zenden is goed-- op de spiegel ontvangt ook -de ledje gaan rood is grendelen -groen ontgrendelen is ook ok -- batterij afkoppelen -als u nu alles aankoppelt aan de alarmcentrale -- batterij aansluiten moet alles werken vergrendelen en ontgrendelen --kan zijn dat alarm begin te loeien laten doen tot hij stop -- DAN pas terug op de zender drukken voor ontgrendelen
U zul éénmaal toch alles moeten aansluiten om een oplossing tehebben
voor het loeien te dempen is in vorige topic uitgelegt evenals start onderbreker is nu afgekoppelt overbrugt
U kan de cv niet in orde terug maken zolang de alarm bekabeling nog mee in het cv bekabeling is verbonden

Hans ; op de deur greep is gewoon een controle maar geen ontvanger als ik me nog goed herrinner zijn in begin wat veranderingen kort achter elkaar door gevoerd

Aristoteles (0), 14 jaar geleden

Beste helpers,

Vanmiddag heb ik de accupool losgehaald en het alarm aangesloten. Vervolgens de accupool weer bevestigd en toen ging het alarm niet af. Toen ik het kofferdeksel dichtdeed ging het alarm toch af. Dit kon ik gelukkig gewoon met de sleutel uitschakelen. Vervolgens werkte alles weer zoals het hoort. Hij piept 2 x met vergrendelen, 1 x met ontgrendelen. Alle deuren gaan mee met zowel ontgrendelen als vergrendelen.

Hij loopt nu alleen niet meer stationair, ik heb van iemand begrepen dat de gasklep weer even moet inleren en dat dit automatisch gaat na een aantal gereden kilometers.

Allen hartelijk dank voor de suggesties, zonder jullie was het een stuk moeilijker geweest, en misschien was het dan niet eens gelukt uberhaupt.

Nogmaals dank!

Hans4040 (320) PRO, 14 jaar geleden

Mooi zo...bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.