Mercedes-Benz Vito: Centrale vergrendeling Vito

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel

Heb hier een vito staan waarvan de cv niet meer werkt na een kleine schade reparatie (accu is niet los geweest)
als ik open druk gaan de knipperlichten knipperen en hoor ik wel iets in de deur maar er gebeurt verder niks ook bij het sluiten met de sleutel gebeurt er verder niks, de hoogteverstelling van de koplampen werkt wel als de motor loopt (werkt toch ook op vacuum?) zit er ergens nog een vacuumpot of pomp of zo ?

franstops

Geplaatst door franstops (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Is dit nog het vorige model of net het huidige model?

franstops (0), 13 jaar geleden

Het is nog een oud model een 638.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

De koplamphoogteverstelling werkt idd op vacuum. De CV niet, die is gewoon elektrisch. Zit er een alarmsysteem op de auto? Wat voor schade had de auto? Gebeurd er helemaal niets als je op sluiten op de sleutel(klapsleutel?) druk?

franstops (0), 13 jaar geleden

Jarno er gebeurt niks als ik op sluiten druk ook niet op de knop op het dashbord het lijkt of hij te weinig kracht heeft om de sloten in beweging te zetten, volgens jou werkt dit dus niet met vac. of lucht. De schade was bumper bumperbalk koplampen en motorkap.
Alvast bedankt voor de reakties.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Knippert er iets op je schakelaar van de cv, ook al zijn alle deuren gesloten. Hoor je wel dat de sloten iets willen doen, net zoals je omschrijft bij het op open drukken?

franstops (0), 13 jaar geleden

Jarno er knippert niks als de deuren dicht zijn en volgens mij gebeurt er ook niks als ik op de schakelaar druk.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je alle zekeringen al gecontroleerd, ook die onder de stoel en volgens mij zitten ze bij dit model ook nog rechts onder het dashboard. Als de zekeringen allemaal heel zijn, dan lijkt het mij wijs om de auto te laten uitlezen.

joma124 (0) PRO, 13 jaar geleden

knippert er een rood lampje op je handzender/sleutel

franstops (0), 13 jaar geleden

Als ik erop druk gaat er een rood lampje branden en bij open hoor ik wel iets in de deur maar hij gaat niet echt van slot het lijkt of hij te weinig kracht heeft om open te gaan ?
Weet jij misschien welk zekeringen bij de cv horen, onder de stoel heb ik ze allemaal gekontroleerd ?

joma124 (0) PRO, 13 jaar geleden

welke zekering dat is weet ik niet maar onder je stuurkolom zitten er ook.
als je op het knopje in de auto druk van de cv doet hij dan ook niets?????
doen alle sloten niets ?? of alleen de bestuurders deur ??
de kabel in de doorvoer rubber wil nog wel eens breken

w210 (0), 13 jaar geleden

Hoi,

Ik heb ook een vito uit 2003 (oud model) de deuren zijn uitgevoerd met een centrale vergrendeling via de klap sleutel en er zit nog een extern alarm op.
Ik kan via de knop binnen de deuren voor en achter apart open en dicht doen.
Via de klap sleutel gaat alleen voor open en na nog een keer drukken gaat achter open.(klopt volgens het boekje en kan je anders laten doen via de dealer)
Als alles open is en ik rij weg gaat achter automatisch weer dicht.(klopt ook volgens het boekje en kun je instellen met de knop binnen, en een bepaalde procedure)
Met de afstand bediening van het alarm gaat alles open, en niet meer automatisch dicht.

Waarom beschrijf ik dit zo uitgebreid?

Omdat ik een vraag heb (of topic in wezen) en een mogelijke oplossing.
Mogelijke oplossing:
Eens in de zoveel tijd werkt mijn klap sleutel niet meer, ik heb wel het gevoel (hoorbaar) dat hij iets wil doen maar hij gaat niet open.(dat herken ik min of meer in de vraag)
Dit kan ik dan tijdelijk oplossen, soms met de afstand bediening van het externe alarm en in alle gevallen met het daadwerkelijk gebruik van de sleutel één maal thuis maak ik dan de contacten van de zijdeur weer goed schoon en werkt het weer!

Vraag:

Als mijn deuren achter open zijn, is het lampje in de schakelaar niet uit zoals het lampje voor maar knippert waar duid dat op?


Groet Arie

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Als één van de lampjes op de schakelaar knippert, duidt dat erop dat er een deur in die kring open is. Er zijn twee kringen, te weten voorportieren zijn kring 1 en schuifdeur en achterdeuren/klep kring 2. Schuifdeur kan ook kring 1 zijn bij een auto met dubbele cabine.

Probeer anders eens op de deuren wel sluiten als je bij het rechtervoorportier de auto met de sleutel op slot draait. Kabelboom in de doorvoerrubbers van de voorportieren wil knikt idd vaak kapot. Dit kan je ook nog controleren.

cor9 (0) PRO, 13 jaar geleden

1

franstops (0), 13 jaar geleden

Ben vandaag weer bezig geweest met de cv, met alle voorgaande tips, heb de kontakten van de zijdeur schoongemaakt geen resultaat, ook knippert er geen lampje op de schakelaar op het dashbord als alle deuren dicht zijn er is ook geen reaktie als je hierop drukt, druk je op "slot los" op de sleutel dan knipperen de
lichten druk je dan nog een keer dan hoor je duidelijk in alle deuren een geluid van ik wil wel maar kan niet.
Als je op "op slot" op de sleutel drukt dan gebeurt er niks, ook als ik de deuren sluit met de sleutel dan gaan ze niet mee op slot. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat alle deurmotors kapot zouden zijn? Heeft iemand mischien een schema?
b.v.d. frans

cor9 (0) PRO, 13 jaar geleden

1

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik heb het weleens meemaakt dat ze allemaal kapot waren. Dit komt om dat sommige draden van de CV doorgelust worden naar alle motoren. Als er dan een storing is blijven ze aangestuurd worden waardoor ze dan kapot gaan. Is de auto al eens uitgelezen trouwens?

franstops (0), 13 jaar geleden

Auto is total los gereden dus probleem is weg .

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

als je maar lang genoeg wacht lost ieder probleem zich op (kan wel lang duren)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.