Mercedes-Benz E-Klasse: comand systeem met navi uitbouwen.

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Ik moet voor een klant een ck-7w carkit inbouwen in zijn E200 uit 2000. Nu wou ik de geschakelde en de constante spanning van de radio (comand systeem met navigatie) gebruiken, maar hoe bouw ik de radio uit? En wat zijn de kleur codes? En is er achter de radio ruimte om de carkit weg te werken? En als de accu los is geweest, moet er dan een code in de radio gevoerd worden voor dat deze weer werkt? Of is dit geen probleem?

Fransvegt

Geplaatst door Fransvegt (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rob9981 (0), 18 jaar geleden

hallo,achter het comand zul je niet veel ruimte hebben voor het wegwerken van de centrale van de carkit, ik zou kijken dat je hem ergens rechts onder die plaat wat onder het dashboardkastje zit weg kunt werken. Als de accu los is geweest hoef je bij het comand -systeem geen code in te voeren. Voor het losnemen van het comand ga je als volgt te werk: afdekking rond de schakelpook omhoog trekken nu zie voor de asbak twee kleine kruisschroefjes zitten draai deze eruit en je kunt de asbak eruit halen.Schuin onder het plankje zitten ook nog 2 kruisschrofjes. Nu is de vraag heeft de wagen een automatische-airco(met zo'n display waar je de temp. kunt instellen) zo ja, dan zie je daar 2 sneetjes inzitten l en r daar duw je 2 beckerpennetjes( speciale pennentjes van mercedes benz zijn daar ook verkrijgbaar voor +/-2euro) in en trek de unit eruit,dan zie ook weer 2 kruisschroefjes. Nu kun je pankje loshalen en doormiddel van 2 schroefjes het comand eruit halen.
Wat betreft de kleuren van de draden (weet niet meer zeker) constant is rood/blauw en geschakeld is roze/blauw. maar meet dit eerst even na met een spanningszoeker.Meten is weten. Waarom haal je de accu los,kun je ook gewoon zitten laten.
hopelijk heb je hier iets aan...

Fransvegt (0), 18 jaar geleden

Ow echt heel erg bedankt zeg!! Ik wil de accu los halen omdat de carkit zowel op de geschakelde als de constante plus komt te zitten. En als ik de bedrading netjes soldeer wil ik geen schok krijgen.

Dus als ik het goed begrijp haal ik eerst het gedeelte rond de automaat/schakel pook weg. (kan ik dit met een schroeven draaier omhoog wippen?)

Dan de asbak met twee schroefjes aan de onderkant.

Dan eventueel het airco systeem dat daar boven, onder of achter? zit met beckerpennetjes.

Dan met twee schroefjes het plankje, bedoel je daar het hele front van de midden console mee?

En dan nog twee schroefjes en dan kan ik de comand er uit schuiven..??

Weet je toevallig ook of ik naast het mute signaal ook het luidspreker signaal vand e carkit aan kan sluiten op het comand systeem?

Zoiezo heel erg bednkat voor de info!!

Rob9981 (0), 18 jaar geleden

het gedeelte rond de schakelpook kun je voorzichtig met een schroevendraaier omhoog halen maar ik doe dit meestal met een plastic-keil.
als de wagen zo'n airco-display heeft zit dit boven het comand.
met het plankje bedoel ik inderdaad het hele gedeelte wat rond het comand zit.
comand kun je gewoon eruit schuiven als je alles los hehet luidsprekersignaal kun je niet rechtstreeks op het comand aansluiten dit kan misschien wel met evt. een aparte mutebox zodat je het geluid over de speakers van de auto krijgt.

Fransvegt (0), 18 jaar geleden

Komen de knopjes er gewoon mee uit als ik het paneel rond de pook omhaaog haal..? En van met de rest van het plankje, komen daar de knopjes er ook gewoon gelijk mee uit..?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.