Mercedes-Benz C-Klasse: cruise control soms niet werkend

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 271

Zeer sporadisch komt het voor dat ik de cruise controle wil aanzetten, maar de auto daar totaal niet op reageert.
Een foutcode zit er niet in. Iemand een idee waar het aan ligt?

handyman

Geplaatst door handyman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Werkt de limiter dan wel? Krijg je een melding in het display? Je hebt uitgelezen, komen de signalen van de handle wel goed door?

handyman (0), 10 jaar geleden

ik kan maar beperkt uitlezen en geen datasignaal traceren. Ik krijg geen melding op de display en de limiter werkt dan ook niet, terwijl hij wel de ingestelde snelheid aangeeft. Ook het lampje op de hendle brandt dan. In feite zie je geen enkel verschil met de situatie wanneer hij wel werkt, behalve dan dat de auto er niet op reageert. Soms heb ik maanden geen problemen en dan opeens doet het zich weer eens voor. Dit is bijna niet meetbaar lijkt me. En modules wisselen is natuurlijk ook geen optie. Daarom hoop ik dat iemand het probleem al eens gehad heeft.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

De tempomat zit rechtstreeks op het EZS aangesloten. Uitlezen met een goede tester die alle mogelijkheden heeft zal misschien iets opleveren. Het kan meerdere oorzaken hebben, zoals bij zoveel problemen (ook bij andere merken). Dat iemand anders een vergelijkbare klacht heeft, betekent het niet dat het dezelfde oorzaak heeft.

handyman (0), 10 jaar geleden

ok, dank je wel! dat wist ik niet. ik weet wel dat het EZS wel eens last heeft van loszittende ic's, maar dan kan ik nu wat gerichter zoeken. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.