Mercedes-Benz C-Klasse: Problemen C200 CGI

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: C200 CGI

Hallo iedereen,

Ik weet niet of ik met deze problemen op de juiste site ben, maar ik stel ze toch maar. Na twee Mercedes W203's te hebben gehad ben ik vier jaar geleden overgestapt op een Lexus IS250. De Lexus is verder een prima auto maar toch blijft het verlangen om weer een Mercedes te rijden groot. Vandaag heb ik daarom een testrit gemaakt in een Mercedes C200 CGI Automaat uit 2010 (Sedan). De auto reed werkelijk waar fantastisch alleen er zijn een aantal dingen die mij tegenhouden om over te gaan op een eventuele aankoop. Het gevoel is er niet helemaal en wel om de volgende punten:

- De auto maakt in tegenstelling tot de Lexus veel lawaai en met name het windgeruis rondom de ramen is erg hinderlijk. Is dit een kwaaltje van de W204 of kan dit verholpen worden.

- Als de auto stationair in zijn drive of achteruit staat begint hij na verloop van tijd te trillen/schudden. Als je de deuren openzet bij een stationair draaiende motor staan deze gewoon te schudden. De is de ene keer erger dan de andere keer. Als de automaat in zijn neutraal of park wordt gezet is het over en tijdens het rijden is hiervan eveneens niks te merken.

- De parkeersensoren voor piepten constant bij de eerste keer starten. Iedere keer als je beneden een bepaalde snelheid kwam sprongen ze aan met een constante piep tot gevolg. Bij een herstart deden ze het weer naar behoren. Wat zou dit kunnen zijn?

- De auto net als mijn voorgaande twee W203's weer naar rechts trekt.

Kan iemand mij hier meer duidelijkheid over geven? Ik heb namelijk geen vergelijkingsmateriaal en ben benieuwd of deze punten herkenbaar of bekend zijn. Ook wil ik graag weten hoe jullie hier over denken.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Fraxter

Geplaatst door Fraxter (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1400) PRO, 10 jaar geleden

Ga eens met een andere rijden , kijk of er verschil is.

Fraxter (0), 10 jaar geleden

Kaleido, hartelijk dank voor uw reactie. Dat had ik mezelf ook al bedacht alleen een C200 CGI Automaat sedan uit 2010 is vrij zeldzaam. Het zijn voornamelijk de 1.6 C180'ers die te koop worden aangeboden. Ik kan daarmee alleen het trekken in het stuur en het windgeruis uitsluiten. Maar het schudden/trillen tijdens het stationair draaien niet.

Graag zou ik willen weten of mensen bekend zijn met deze problemen en wat eventuele oorzaken en oplossingen kunnen zijn om deze problemen te verhelpen.

willy9 (0) PRO, 10 jaar geleden

--uitlijning auto--

gr

Fraxter (0), 10 jaar geleden

Even een kleine update. De fout in de parkeersensoren bleek aan de handelaarsplaat te liggen. Deze kwam een beetje voor de parkeersensoren te hangen waardoor deze constante piep gaven. Het naar rechts trekken blijkt een Mercedes eigenschap te zijn. Dit doen ze bijna allemaal alleen is de vraag wat is normaal en wat heeft te maken met verkeerde uitlijning etc.

Ik heb het vermoeden dat het windgeruis niet ligt aan de afstelling van de deuren. De kieren van de deuren waren namelijk perfect en gelijkmatig. Het is ook voornamelijk bij de ramen te horen bij de deuren achterin.

Er hoeft absoluut niet met de auto gereden te worden omtrent het schudden/trillen daar de auto dit alleen doet bij het stationair draaien van de motor in R of D stand van de automaat. Zodra de versnelling in N of P wordt gezet is het over. Ik hoop dat er iemand is die dit probleem herkent.

willy9 (0) PRO, 10 jaar geleden

rijd langs dealer betreft schudden /trillen om antwoord op uw vraag.
gr

FredAJ (0), 10 jaar geleden

Het naar rechts trekken is niet "normaal". Op een vlakke weg moet een auto en zeker een MB rechtuit rijden. Als de weg afloopt naar rechts, wat voor de waterafvoer noodzakelijk is; kan de auto iets naar rechts trekken. Ligt meestal aan de banden. Wielen vooras (ver)wisselen wil nog wel eens helpen. Overigens hebben we dat soort klachten te danken aan de moderne subframes/ophangingen, waar alleen toe- en uitspoor te stellen zijn. Caster en camber afstelbaar en nooit meer problemen op dat gebied. Ik heb sedert 1 jaar een W203 uit 2002; die ongeacht de winter of zomerbanden perfect rechtuit rijdt. Ik weet dat bij de Volvo V70 en 850, de versleten draagarmrubbers oorzaak zijn van het naar rechts trekken. Misschien bij de W203 ook?

Hans4040 (295) PRO, 10 jaar geleden

"Het naar rechts trekken blijkt een Mercedes eigenschap te zijn....."

Wie heeft jou dat wijsgemaakt?

ludolf01 (0), 10 jaar geleden

Problemen met een Mercedes ontstaan wanneer men Mercedes wil rijden maar geen geld (over) heeft voor onderhoud en / of reparaties.
Daardoor wordt er heel wat afgeknoeid, ja zelfs systemen onklaar gemaakt of omzijld.
De geavanceerde wielophanging van een Mercedes is perfect af te stellen, maar dat moet wel gebeuren door iemand met verstand van zaken,
dus geen "fastfitter" of de garage "om de hoek" die alleen kijken naar toespoor...
Verder kan ik mij niet voorstellen dat een luxe Toyota beter rijdt dan een Benz...

Succes met de aankoop.

groetje
Ludolf

willy9 (0) PRO, 10 jaar geleden

ludolf01 --

Volledig met u eens , dat is nu juist het grote probleem bij de mensen die deze wagen aanschaffen met beperkte middelen.

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=Hans4040]"Het naar rechts trekken blijkt een Mercedes eigenschap te zijn....."Wie heeft jou dat wijsgemaakt?[/quote]
Die ster op de motorkap is een soort vizier om de auto op de weg te kunnen houden ;)

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.