Mercedes-Benz A-Klasse: Dashboard en kachelverlichting vallen weg

Bouwjaar: 1998

Klant heeft een radio gemonteerd en die heeft hij zo geschakeld, dat er altijd spanning op blijft staan.Akku dus zo nu en dan leeg.Wij hebben de radio origineel aangesloten en nu blijkt het dashboard en kachelpaneel niet meer te branden.(Zie je alleen als het vroeg donker wordt.We hebben daar uiteraard niet bijgezeten, maar moeten het wel oplossen.Kan 1 zekering vinden voor de verlichting van het dashboard en die zit er tevens voor ik meen het rechter stadslicht en kentekenverlichting.Maar die branden goed.(1 kentekenlampje brandt overigens niet).

Iemand nog suggesties?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TesT (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er achter op de of in de combi geen zekering???? Misschien doorgebrand via de radiostekker (lightaansluiting)

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Blijkt dat de sterkte regelaar in het dashboard niet werkt.komt wel een stroompje in, maar komt geen stroompje uit.Zit in deze regelaar (rheostaat wordt dat genoemd??) een diode en vermoedelijk is deze door een verkeerde aansluiting van de radio kapot gegaan.Door hem nu vanaf andere zijde van stroom te voorzien werkt alles weer.Alleen de sterkteregeling van kachelbediening etc. werkt niet meer, maar van dashboard wel.

We bouwen hem weer in elkaar , maar wellicht weet iemand of deze rheostaat los is te vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.