Mercedes-Benz A-Klasse: kachel A klasse(W169)

Bouwjaar: 2004

Vandaag een nieuwe A-klasse(169) met als klacht dat de kachel alleen maar koude lucht gaf. De bedieningseenheid was gewoon te bedienen, rode lampjes gingen keurig branden, maar geen warme lucht.
Natuurlijk eerst uitgelezen maar geen foutcodes opgeslagen en/of actueel. Vervolgens in de KLA een vreemde waarde van de buitentempperatuursensor gevonden (+20 graden/ werkelijkheid was +12). Gelukkig stond er een verglijkbare type 169 buiten, deze gaf wel de juiste waardes (en een warme kachel). Sensor uitwisselen gaf geen verbetering, stekker v/d sensor gecontroleerd. Met de computer kon ik wel de kachel aansturen en werdt het interieur meteen warm, totdat het contact uit was daarna alles weer bij het oude.
Hebben anderen wellicht deze klacht al eerder mogen onderzoeken, en zo nee misschien ideeen?


plurkje

Geplaatst door plurkje (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er ook een temperatuursensor op de verdamper (verdampersonde)? Als deze een te hoge temp aangeeft dan gaat de airco ook werken.

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan ik mij niet herinneren, maar ik kon wel de airco manueel uitschakelen en nog steeds geen warme lucht krijgen.

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedieningseenheid vernieuwd, probleem verholpen(!)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.