Mercedes-Benz A-Klasse: dashboardverlichting A160 vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

een lampje van het dashboard werkt niet meer, waardoor je in het donker de tellernaald haast niet kunt zien en de kilometerstand helemaal niet.

ik had verwacht een deel van het dashboard weg te kunnen halen en dan de kap over de tellers zou kunnen verwijderen. ik zie echter geen schroeven om deze kap te kunnen verwijderen. weet iemand mij te vertellen hoe ik bij de dashboardverlichting kom.

op youtube had ik al een film gevonden over het demonteren, alleen was daar de front van het dashboard in 3 delen. bij deze auto is het 1 geheel van links naar rechts, en zit het front vast aan de bovenkant van het dashboard.

ik hoor graag van jullie

gr. Bas

bas416

Geplaatst door bas416 , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

jos baert, 6 jaar geleden

Beste ,

Hier bij mijn A klasse is het simpelweg , het opstaande bovenste dashboard naar jou schuiven (laat zeggen trekken) zonder enig materiaal te gebruiken !
Schuift in spelden.
Langs de achterkant kan men goed bij alle lampjes enz.....

Veel succes,

bas416, 5 jaar geleden

Via bovenstaande suggesties is het mij niet gelukt. De kap van het dashboard zit vanaf onder vastgeschroefd. We doen het dus nog met een donker dashboard.

nico_vr, 3 jaar geleden

De kap die over de tellers zit kan worden gedemonteerd. Als je goed kijkt, zie je twee kleine gleufjes aan de onderkant van de kap, vooraan. Hier kan je een klein plat schroevendraaiertje tussen steken en klikblokjes naar beneden duwen. Voorzichtig, maar met enige kracht de kap naar voren duwen (richting bestuurder) en deze klikt los.

De tellerkast moet er ook uit om gemakkelijk aan de lampjes te kunnen. Deze zit achteraan vast met een schroef, dan de kabelboom achter wat haakjes weghalen, de clipsen links en rechts losklikken om de kast naar boven toe uit te schuiven. De kabelbomen losmaken door de grijze clipsen te draaien.

Et voila, u hebt de tellerkast in uw handen.

Nog een Youtube filmpje:
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=C_zwGY0d...[/yt]

nico_vr, 3 jaar geleden

Mijn uitleg en het filmpje zijn voor twee verschillende uitvoeringen. Bij sommige modellen moet zoals in het filmpje wat meer gedemonteerd worden.

Jan Kunst, 6 maanden geleden

Dank voor je uitleg. Welk type lampje is het en waar koop ik ze?
Groet Jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.